Aktier i USA: Mere fremgang inden ugens rentemøde
Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder stiger igen tirsdag, trukket af cyklisk forbrug og sundhed, mens investorerne ser frem mod ugens store begivenhed, som er rentemødet i den amerikanske centralbank.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 13:00, lokaltid i New York, med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 0,3 pct. Teknologitunge Nasdaq går desuden op med 0,4 pct.

FED i fokus

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og investorerne ser frem til rentemeldingen onsdag aften. Her er der klippefast tro i markedet på en uændret rente, men bankchefernes indikation omkring kommende rentestigninger og dens igangværende kvantitative stramninger vil i stedet tiltrække sig opmærksomheden.

Handelen med fed funds futures indikerer mindre end 1 pct. sandsynlighed for en renteforhøjelse på nogen af de næste otte rentemøder det kommende års tid, men centralbankens seneste kvartalsindikation i december pegede mod to renteforhøjelser her i 2019. Hvis indikationen er den samme onsdag aften, så vil der være lagt op til stor markedsuro.

- Der er indregnet meget på, at Fed fortsat vil være dueagtig. Hvis de kommer ud og siger, at de venter en renteforhøjelse i år, og at de stadig vil være dataafhængige, så vil det i det store hele være positivt for markederne, siger Shannon Saccocia, investeringschef hos Boston Private, til The Wall Street Journal.

Sundhed i top

Aktierne inden for cyklisk forbrug klarer sig bedst med et plus på 0,9 pct., trukket af fremgang til Amazon på 1,9 pct. og plusser til byggekæderne Home Depot og Lowe's på henholdsvis 0,7 og 1,9 pct.

Sundhedsaktierne følger lige efter med en fremgang på 0,7 pct., mens energi fortsætter den positive tendens fra mandag med at stige 0,3 pct. Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, vinder frem med 0,1 pct.

I bunden af sektorerne er det de defensive forsyningsaktier, som falder med 1,3 pct.

Blandt de store selskabsnavne er der tirsdag comeback til Facebook, som vinder 1,3 pct. Aktien i det sociale medie fik mandag et minus på 3,3 pct., efter at selskabet er kommet i kritisk fokus i kølvandet af weekendens tragiske massakre på to moskeer i New Zealand, som gerningsmanden livestramede på Facebook.

Apple falder med 0,2 pct., mens Microsoft stiger med 0,1 pct. Det er syvende dag i træk med plus til Microsoft, og der er derfor lagt op til den tredje lukkerekord på stribe til softwareselskabet, der for tiden er verdens mest værdifulde børsnoterede selskab med 903 mia. dollar.

Ny chip-fremgang

Undergruppen af halvlederaktier stiger også 0,9 pct. tirsdag. Den fremgang er ført an af plusser til Nvidia og Broadcom på henholdsvis 4,3 og 1,9 pct. Bedst går det dog for AMD, som stiger 6,3 pct. - mest af alle i S&P 500.

Chips til at drive gaming-servere er det nye hotte for halvlederaktierne efter sidste års kollaps i kryptovalutaerne, hvor chips til servere, der beregner nye kryptoenheder, især var med til at løfte efterspørgslen hos selskaber som Nvidia. Og AMD har netop vundet en aftale med Google Gaming, hvilket ifølge investeringsbanken Morgan Stanley vidner om, at AMD har en "betydelig mulighed" inden for feltet.

I bunden af S&P 500 falder 21st Century Fox med 3,5 pct. Aktien går tirsdag tilbage, da 21st Century Fox' aktiver splittes ud og salget af dem til Disney gennemføres, således at den fortsættende Fox-aktie fra nu af vil være meget mindre fokuseret på produktion og distribution af underholdning og i stedet på produktion af nyheds- og sports-tv gennem Fox Broadcasting, 28 Fox tv-stationer, Fox News og Fox Sports.

Tirsdag er der også fokus på DSW, som falder med 13,7 pct. Koncernen, som driver skoforretninger i USA, skuffede før markedets åbning et overraskende minus i sit seneste kvartal.

Michael Cos, der driver butikker med kunsthåndværk, stiger omvendt med 13,2 pct. efter et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger