Penge Af
Det danske obligationsmarked startede ud med rentefald tirsdag, men over middag vendte det rundt, og renten på det toneangivende tiårige danske statspapir endte med at stige 2 basispoint til 0,19 pct.

Udviklingen var den samme på statspapirer med tilsvarende løbetid i både Tyskland og Frankrig.

I løbet af formiddagen blev der præsenteret tal for det tyske ZEW-indeks, der tager temperaturen blandt de finansielle aktørers forventninger til den økonomiske udvikling i Tyskland.

Forventningsindekset for marts steg til minus 3,6, hvilket var bedre end ventet blandt analytikerne. Ifølge Bloomberg News havde de ventet en stigning til minus 11,0 fra minus 13,4 måneden før.

- Udviklingen er ganske bemærkelsesværdig i en situation, hvor analytikere og økonomer står i kø for at nedjustere forventningerne til den tyske økonomi i 2019, lyder vurderingen fra Sydbanks makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel.

- Udviklingen i ZEW-indekset følger dog den generelle tendens fra de europæiske nøgletal i de seneste par uger. Her er nøgletallene fra eurozonen generelt begyndt at overraske analytikerne og investorerne positivt, skriver han i en kommentar.

I løbet af eftermiddagen kom der tal for de amerikanske fabriksordrer, der steg 0,1 pct. i januar. Der var ventet et plus på 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Tobaksboss: "Vi er ét opkøb fra at være verdens største"

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Kåre Schultz' Teva står til milliardgevinst, hvis Lundbeck får held med opkøb

Her er aktiechefs fire farlige aktieråd: Sådan vinder du Børsens aktiespil

Aktieåbning i USA: Røde tal efter olieangreb - Lundbeck-køb bankes op

Analysechef om at Draghi vil have politikerne frem i førersædet: "Det er svært at bruge finanspolitik som den cykliske udjævner"

Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio

Dansk tobakskæmpe køber hollandsk cigarfirma for 1,5 mia kr