Aktier i USA: Pakkegigant sendes op inden regnskab - skokæde hamres ned
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er tirsdag kurshug til den amerikanske skokæde DSW, der oven på sit regnskab for fjerde kvartal af 2018 sendes ned med 13,0 pct. til en pris på 22,0,7 dollar per aktie kort efter børsåbning.

Aktien lå allerede underdrejet i formarkedet, efter at skokæden præsenterede et regnskab med tab, hvilket overraskede analytikerne.

De havde ifølge Bloomberg News sat næsen op efter en indtjening per aktie på 3 cent, men det udmøntede sig i stedet til et tab på 7 cent per aktie.

Udviklingen i det sammenlignelige salg - i butikker, der har været åbne i mindst et år - var dog bedre end ventet. Det voksede 5,4 pct. mod en forventning om en stigning på 5,0 pct. blandt analytikerne adspurgt af Bloomberg News.

De amerikanske børser er tirsdag gået i fodsporene på de ledende europæiske indeks og er åbnet med plusser. Det brede S&P 500-indeks stiger fra åbningen 0,4 pct., hvilket også er tilfældet for Dow Jones-indekset. Det teknologitunge Nasdaq-indeks øger med 0,5 pct.

Senere tirsdag kommer der tal for de amerikanske fabriksordrer i januar, hvor økonomerne venter en stigning på 0,3 pct. Der kommer også tal for ordreindgangen af varige goder i januar, hvor der ventes et plus på 0,4 pct. af økonomerne adspurgt af Bloomberg News.

Fedex-plus inden regnskab

Aktien i den amerikanske pakkegigant Fedex stiger fra børsåbning 1,4 pct. til en pris på 184,93 dollar per aktie. Pakkegiganten kommer tirsdag efter børslukning med regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019.

Selskabet har tidligere varslet om, at opbremsningen i den globale økonomi kan påvirke bundlinjen i regnskabsåret. I december forlød det, at den internationale forretning - specielt i Europa - havde problemer, rapporterer CNN Business.

Også aktien i kunsthåndværks-detailkæden Michaels Cos handles op fra børsåbning. Aktien stiger 5,5 pct. til 12,44 dollar oven på offentliggørelsen af selskabets regnskab for fjerde kvartal af 2018.

Her nåede detailkæden en justeret indtjening per aktie på 1,44 dollar, hvilket var højere end analytikernes forventning, som lød på 1,42 dollar per aktie, skriver Thestreet.

Michaels Cos oplevede et fald i salget fra året før - til 1,79 mia. dollar fra 1,89 mia. dollar - hvilket ifølge selskabet skyldes, at der var en ekstra salgsuge i 2017, ligesom at kæden har lukket 94 butikker i 2018.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture