Aktietendens i USA: Skokæde står til kurshug efter regnskab i positivt marked
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Det tegner tirsdag til en positiv åbning på de amerikanske børser, på en dag hvor investorernes fokus ser ud til at samle sig om skokæden DSW, der inden børsåbning har offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal af 2018.

Tallene ser dog ikke ud til at have imponeret. I formarkedet sendes DSW-aktien ned med 5,5 pct. til 23,96 dollar, efter at skokæden noget overraskende præsenterede et tab i fjerde kvartal.

Investorerne havde ifølge Bloomberg News sat næsen op efter en indtjening per aktie på 3 cent, men det udmøntede sig i stedet til et tab på 7 cent per aktie.

Udviklingen i det sammenlignelige salg - i butikker, der har været åbne i mindst et år - var dog bedre end ventet. Det voksede 5,4 pct. mod en forventning om en stigning på 5,0 pct. blandt analytikerne adspurgt af Bloomberg News.

Futures for de tre ledende indeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - peger alle op med 0,3 pct. inden børsåbning og følger altså tendensen fra Europa, hvor der tirsdag er grønne tal.

I løbet af eftermiddagen kommer der tal for de amerikanske fabriksordrer i januar, hvor økonomerne venter en stigning på 0,3 pct. Der kommer også tal for ordreindgangen af varige goder i januar, der af økonomerne adspurgt af Bloomberg News ventes at vise en stigning på 0,4 pct.

FEDEX MED REGNSKAB EFTER BØRSLUK

Mere positivt ser investorerne ud til at tage imod regnskabet fra kunsthåndværks-detailkæden Michaels Cos, der i formarkedet stiger 3,9 pct. til 12,25 dollar.

Selskabet nåede i fjerde kvartal af 2018 en justeret indtjening per aktie på 1,44 dollar, hvilket var højere end analytikernes forventning, som lød på 1,42 dollar per aktie, skriver Thestreet.

Michaels Cos oplevede et fald i salget fra året før - til 1,79 mia. dollar fra 1,89 mia. dollar - hvilket ifølge selskabet skyldes, at der var en ekstra salgsuge i 2017, ligesom at kæden har lukket 94 butikker i 2018.

Efter børslukning kommer den amerikanske pakkegigant Fedex med regnskab for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019. I formarkedet stiger aktien 0,9 pct. til 183,99 dollar.

Pakkegiganten har tidligere varslet om, at opbremsningen i den globale økonomi kan påvirke selskabets bundlinje i regnskabsåret. I december forlød det, at den internationale forretning - specielt i Europa - havde problemer, rapporterer CNN Business.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan