USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge
Tal viser, at de tre største ETF'er, investeringsfonde, som passivt følger S&P 500-indekset, fra henholdsvis State Street, Vanguard og Blackrock, tilsammen netto modtog 11 mia. dollar i nye penge i sidste uge.
Foto: Brendan McDermid / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vandt knap 3,0 pct. i den forgange uge. Og en af årsagerne til den fremgang kan meget vel være, at mange investorer, der har holdt deres penge på sidelinjen, valgte at gå ind i markedet og sætte dem i aktierne.

I al fald viser tal, at de tre største ETF'er, investeringsfonde, som passivt følger S&P 500-indekset, fra henholdsvis State Street, Vanguard og Blackrock, tilsammen netto modtog 11 mia. dollar i nye penge i sidste uge. Et tegn på, at investorerne har fornyet tiltro til markedet.

- Inflowet viser, at tilliden til en lempelig Fed for mange investorer opvejer bekymringerne over, at opsvinget er i sit sene stadie, selv om nogle stadig vælger at spille med på en mere sikker måde med kvalitets og lavkvalitets ETF'er, siger Eric Balchunas fra Bloomberg Intelligence.

- På en måde kan vi nu se en mere naturlig stemning - og den er tydeligvis mere bullish.

Pengetilstrøminingen til de tre fonde var i sidste uge på sit højeste siden september sidste år, da S&P 500-indekset toppede.

De amerikanske aktier er steget med næsten 13 pct. i år, den bedste årsstart siden 1991, og siden den seneste bund juleaftensdag er S&P 500 gået op med 20 pct. til 2825,64. Indekset er nu blot omkring 4 pct. fra toppen, der senest blev nået den 20. september sidste år i 2930,75 indekspoint.

Fremgangen for de amerikanske aktier er gået meget hurtigt, og mange investorer nåede ikke med på vognen i starten, efter de var gået ud af aktierne i forbindelse med turbulensen gennem efteråret og i december sidste år. Derfor har de samme tre fonde for hele året stadig oplevet en samlet indløsning af midler - altså investorerne har netto trukket penge ud af dem, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan