Penge Af
De amerikanske aktier har indledt ugen med små stigninger. Investorerne venter på nyt fra den amerikanske centralbank, der holder rentemøde senere på ugen, og fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Det er energiaktierne, som trækker det overordnede marked i plus, mens teknologi omvendt har det svært - især med fald til Facebook, der er kommet i kritisk lys efter massakren i Christchurch i New Zealand i weekenden.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 13:05, amerikansk østkysttid, med 0,2 pct. Det teknologitunge Nasdaq stiger samtidig 0,1 pct., mens Dow Jones omvendt holdes nede af nyt minus til Boeing og blot stiger marginalt.

FEDERAL RESERVE I FOKUS

Investorerne er afventende denne mandag, mens de ser frem til onsdagens rentemelding fra Federal Reserve. Den klare forventning er en uændret rente, men fokus vil være på nyt om bankens kvantitative stramninger, da den er i færd med at reducere sin enorme obligationsportefølje, på bankens syn på USA's økonomi og på bankcheferne forventninger til renten senere på året.

- Aktiemarkederne har indregnet en meget dueagtig Fed og en stabilisering af den amerikanske og den globale vækst. Begge forventninger skal imødekommes på rentemødet denne uge, for at kursrallyet skal kunne fortsætte, lyder det ifølge Bloomberg News i en kommentar fra Tom Essaye, der udgiver markedsbrevet "The Sevens Report"

Med til at holde en hånd under aktierne er også, at investorerne har haft mange penge på sidelinjen. Penge, som nu kommer ind i markedet. Investorerne sendte i sidste uge S&P 500 op med næsten 3,0 pct., og tallene for pengestrømmen vidner også om, at mange penge nu er på vej ind i markedet. I sidste uge fik de tre største ETF'er, som følger S&P 500, nemlig netto 11 mia. dollar flere investeringer. Den største tilgang siden september.

Blandt sektorerne vinder energiaktierne frem i S&P 500 med et plus på 1,2 pct., da oliekæmpen Exxon mobil stiger med 1,0 pct. og olieserviceselskabet Schlumberger vinder 2,5 pct. Finans stiger også 1,2 pct., og cyklisk forbrug går op med 0,8 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, har vendt et indledende minus på 0,1 pct. til et plus på 0,2 pct.

I den anden ende trækker kommunikationsservice i minus med 0,8 pct. Det er trukket af et fald til Facebook på 3,4 pct. Verdens største sociale medie er i weekenden kommet i kritisk lys i forbindelse med den tragiske massakre på to moskeer i Christchurch i New Zealand, da gerningsmanden livestreamede sit angreb på Facebook, og det øger frygten for regulering af det sociale medie.

Sundhedsaktierne falder desuden 0,4 pct.

SYV DAGE I PLUS

Blandt de øvrige store selskabsnavne stiger Apple og Microsoft begge for syvende dag i træk. Apple vinder 0,8 pct., og Microsoft stiger 0,9 pct. Den tredje kæmpe i indekset, Amazon, går samtidig frem med 1,6 pct.

Der er også fremgang til bankaktierne, da Wells Fargo stiger 2,6 pct. og Bank of America 2,2 pct.

Boeing falder derimod med 2,5 pct. I USA har det amerikanske transportministerium varslet, ligesom flere lovgivere i Kongressen, at det vil undersøge den godkendelse, luftfartsmyndighederne gav Boeing til at markedsføre flytypen 737 MAX efter styrtet forrige weekend i Etiopien.

Både i toppen og bunden af S&P 500-indekset findes mandag medicoselskaber. Øverst ligger Edwards Lifesciences. Aktien vinder 6,4 pct., da et studie viser, at anvendelsen af selskabets hjerteklap, som er lettere at indgive patienterne end standardbehandlingen, hvor patienternes brystkasse åbnes op, er bedre for patienterne.

I den anden ende falder Boston Scientific 5,7 pct., da de amerikanske sundhedsmyndigheder vil se nærmere på risikoen for dødsfald ved brug af særlige balloner, som anvendes til at behandle patienter med indsnævrede blodårer.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ambitiøst ædelstensfirma har kurs mod graven

Aktiechef: Rentenedsættelser vil understøtte aktierne - men bankerne vil blive ramt

Analyse: Powell sendte amerikanske aktier marginalt op - men der er absolut ingen garanti for, at stigningerne fortsætter i Europa torsdag morgen

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Forskningschef: Vi kan hente 50 mia. kr., hvis folk i job arbejder mere

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Investor Live: Rentemelding styrer markederne i grønt