Aktier i USA: Udsigt til stigninger trods pres på Facebook og Tesla
Foto: Vivek Prakash/AFP/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Der er fredag på ugens sidste handelsdag udsigt til en positiv åbning på det amerikanske aktiemarked.

Futures på de tre nøgleindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - peger op med 0,5-0,6 pct. en times tid før åbningen.

Det brede S&P 500-indeks sluttede torsdag med et fald på 0,1 pct. til 2808,48 og satte punktum for fremgangen efter tre dage med plusser tidligere på ugen. Teknologitunge Nasdaq mistede 0,2 pct. til 7630,91, mens det smallere Dow Jones-indeks steg marginale 0,03 pct. til 25.709,94.

Direktøren med ansvar for Facebooks produkter, Chris Cox, meddelte torsdag sin afgang fra verdens største sociale medie.

Beslutningen kommer i kølvandet af Facebooks nye fokus på krypteret kommunikation via koncernens forskellige beskedtjenester, og her ser Cox tilsyneladende ikke sig selv som den rette person til at føre den strategi videre.

Også Chris Daniels, som i en kortere periode har haft ansvaret for Whatsapp, siden de oprindelige grundlæggere forlod koncernen, valgte torsdag at kvitte Facebook.

Facebook-aktien falder i formarkedet fredag med 1,7 pct. til 170,17 dollar.

Tesla præsenterede torsdag selskabets senest bil - model Y SUV. Aktien falder 2,5 pct. i formarkedet til 282,79 dollar.

Uens belønning for sene torsdagstal

Den amerikanske chipproducent Broadcom stiger med 4,8 pct. til 281,15 dollar i formarkedet fredag, da selskabet med sit regnskab for første kvartal har overgået forventningerne på indtjeningen. Trods et salg i perioden lidt til den svage side, så fastholder chipproducenten sin årsprognose.

Den amerikanske softwareudvikler Oracle klarede sig bedre end ventet gennem sit tredje kvartal, og løftede samtidig sine udbyttebetalinger. Trods det falder aktien i fredagens formarked 3,9 pct. til 51 dollar.

Det amerikanske softwareselskab Adobe opjusterede torsdag aften forventningerne i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal. Samtidig klarede koncernen sig bedre end ventet i regnskabsårets første tre måneder. Prognosen for andet kvartal ligger dog under det ventede, og aktien falder derfor med 2,9 pct. i formarkedet til 259,90 dollar.

Adobe venter et justeret overskud per aktie for helåret på omkring 7,80 dollar mod førhen omkring 7,75 dollar. Konsensus lød på forhånd på 7,78 dollar per aktie.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud