Aktiestatus: Positivt marked med ISS, Ambu og Pandora i front
ISS i et pænt aktiehop
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Uden de store selskabsspecifikke nyheder ligger det danske aktiemarked svagt positivt og bedre end kollegerne generelt ude i Europa. ISS og Ambu og Pandora danner top-tre - alle med det til fælles, at det sker uden markante selskabsspecifikke nyheder.

Samlet set ligger det danske eliteindeks, C25, med en stigning på 0,3 pct. i indeks 1129,92, mens de europæiske indeks typisk ligger lige omkring uændret.

ISS stiger 2,4 pct. til 208,20 kr., Ambu stiger 2 pct. til 163,90 kr. og Pandora stiger 1,5 pct. til 319,80 kr.

- Brexit har fredag ikke den store effekt. Det virker som markedet er blevet lidt brexit-immune eller i hvert fald trætte af den føljeton, vurderer senioraktiehandler Christian Thatje i Sydbank over for Ritzau Finans.

Han påpeger også, at der i dag, fredag, er udløb af futures og optioner, hvilket "godt kan give underlige udsving".

Brexit-føljetonen har da heller ikke umiddelbart effekt på selskaber som DSV og DFDS. DSV stiger 0,6 pct. til 564,40 kr. og DFDS falder 0,5 pct. til 298,60 kr.

Vestas ligger også i den bedre fjerdedel, da den stiger 1,3 pct. 565,20 kr.

- Måske torsdagens nyheder fra konkurrenten GE's renewable-division er med til at give lidt fokus, spekulerer Christian Thatje.

Dagens ratetal fra SCFI-indekset, som måler straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier, faldt 3,2 pct. i denne uge.

Mærsk B ligger med et fald på 0,6 pct. i 8696 kr.

Novo Nordisk får opmærksomhed fra opmærksomhed for medicinalselskabets nye diabetespille, oral Semaglutid. I Børsen siger selskabets topchef, at han går efter at sikre den største lanceringssucces i selskabets historie.

Novo-aktien stiger 0,4 pct. til 334,30 kr.

LUFTHAVNSKONTRAKT TIL AARSLEFF

Udenfor C25 stiger Per Aarsleff 0,9 pct. til 226 kr.

Entreprenørvirksomheden har indgået en aftale med Københavns Lufthavn om at tegne, planlægge og projektere udvidelsen af Terminal 3 i lufthavnen. Den underskrevne aftale, der involverer flere selskaber, har en værdi på 120 mio. kr.

- Samlet set kan det mønte sig ud i mere værdi, når/hvis ordren udmønter sig i "rigtigt" arbejde, siger Christian Thatje.

Skako, der leverede tal for 2018 sent torsdag, falder fredag middag med 1,4 pct. til 55 kr.

Resultatet af den primære drift (EBIT) før særlige poster landede for året på 15,1 mio. kr. Til sammenligning lød det i 2017 på 20,2 mio. kr.

Fredag har H+H aflagt regnskab for 2018 og det bliver modtaget godt. Der blev meldt om et nettoresultat på 125 mio. kr. mod 89,6 mio. kr. året før. Selskabet ser i 2019 EBITDA før særlige poster i niveauet 445-495 mio. kr. mod og EBITDA i niveauet 445-495 mio. kr. mod 410 mio. kr. i 2018.

Aktien stiger 3,7 pct. til 111 kr.

Der kommer i løbet af dagen regnskab fra blandt andet bilforhandleren Andersen & Martini og Tivoli.

A&M venter resultat før skat i niveauet 1-2 mio. kr. for 2018. Aktien er ikke handlet fredag, men er senest handlet til 58,50 kr.

Tivoli venter et overskud før skat i niveauet 110-120 mio. kr. for 2018. Aktien ligger uændret i 680 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud