Aktier i USA: Usikkerhed om handelsaftale giver udsigt til rød start
Donald Trump.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
De amerikanske aktier lægger umiddelbart an til en let negativ start på torsdagens aktiehandel, og dermed synes tendensen at pege i en anden retning end i Europa, hvor der er grønt over det meste.

Futures indikerer alt fra en flad start til fald på 0,2 pct. for de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Med til at trække stemningen ned i USA er Bloomberg-skriverier om, at der alligevel ikke bliver et møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kinas ditto, Xi Jinping, i marts, hvor der kan underskrives en aftale, som kan gøre en ende på handelskrigen.

I stedet bliver mødet tidligst i april, lyder det fra nyhedsbureauet, og det skaber ny usikkerhed om, hvorvidt verdens to største økonomier kan blive enige.

I Europa er humøret ellers fortsat højt i lyset af de seneste dages afstemninger i det britiske parlament vedrørende brexit. Onsdag aften forkastede politikerne en udtræden af EU uden en aftale, og det tages også positivt op i Det Hvide Hus, hvor Donald Trump også venter at lave en god aftale med briterne.

"Min regering ser frem til at forhandle om en stor handelsaftale med Storbritannien. Potentialet er ubegrænset," skriver præsidenten på det sociale medie Twitter.

Skuffende regnskaber trækker ned

Blandt enkeltaktierne er der torsdag fokus til General Electric og Dollar General, der begge har afleveret regnskabstal.

Og for begge selskabers vedkommende er reaktionen umiddelbart negativ.

General Electric kunne i sit årsregnskab løfte sløret for en forventning om en indtjening per aktie på 0,50-0,60 dollar i 2019, og det ligger noget under konsensus i markedet, der ifølge Bloomberg News var 0,67 dollar inden regnskabet.

Aktien falder med 1,2 pct. til 9,90 dollar i det amerikanske formarked.

For Dollar General kan faldet opgøres til 6,6 pct. til 112,74 dollar i formarkedet. Det sker, efter at selskabets årsregnskab for 2018 viste en lavere indtjening per aktie end ventet i fjerde kvartal.

Og ligeledes for det selskab stak forventningerne til 2019 også negativt ud. Her venter Dollar General, der driver et netværk af discountbutikker, en justeret indtjening per aktie på 6,30-6,50 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde sigtet efter 6,65 dollar per aktie.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud