Obligationer: Rolige renter inden ny brexit-afstemning
Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Morgenens renteløft på det danske obligationsmarked er ud på formiddagen gået i sig selv igen, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme handles uændret i 0,16 pct.

Det helt store tema i obligationsmarkedet lige nu er brexit-processen i Storbritannien, der i denne uge allerede har kastet flere afstemninger i parlamentet af sig.

Onsdag aften forkastede de britiske politikere som ventet muligheden for et brexit uden aftale med EU, og torsdag aften skal der stemmes om muligheden for at udskyde den officielle udtræden af unionen, der ellers er fastsat til den 29. marts.

"I dag fortsætter afstemningerne i det britiske parlament. Vi venter, at Storbritannien vil anmode om en udsættelse af brexit. Hvis parlamentet stemmer imod en udsættelse af brexit, kan det give usikkerhed på finansmarkederne, da mange alternativer vil komme i spil," skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Nøgletal fra USA i fokus

Fra nøgletalsfronten har der fra morgenstunden været et par mindre tal fra Kina og Tyskland, der ikke har fået den store effekt i markedet.

Investorerne afventer i stedet opdateringer fra USA ud på eftermiddagen, hvor der klokken 13.30 dansk tid venter en opgørelse over nytilmeldte ledige i sidste uge, mens eftermiddagen rundes af med tal for salget af nye boliger i januar.

Økonomerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at 225.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge, mens forventningerne til salget af nye boliger er en fremgang på 0,2 pct. i januar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud