Aktiestatus: William Demant topper C25 på vej mod fire på stribe
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
De danske aktier er igen i fin form torsdag formiddag, hvor William Demant Holding trækker det største læs i C25-indekset, som dermed er på vej til at sikre fire på stribe i denne uge.

Eliteindekset stiger med 0,3 pct. til 1122,00, og øverst på kransekagen er William Demant, der uden større bagvedliggende nyheder løftes med 2,8 pct. til 205,50 kr.

I den negative ende af skalaen tilfalder de største dyk Pandora og Carlsberg, og her kan faldene forklares med, at retten til udbytte i begge selskaber torsdag fragår aktierne.

I Pandora udloddes der 9 kr. per aktie, og smykkepapiret falder med 2,6 pct. - eller 8,4 kr. - til 314,50 kr. For Carlsberg er udlodningen 18 kr. per aktie, og bryggeriaktien bakker med 1,4 pct. - eller 11,8 kr. - til 815,80 kr.

Mulighed for udskydelse af brexit

Generelt er stemningen fortsat positiv drevet af gode forventninger til den komplicerede brexit-proces i Storbritannien.

Onsdag stemte politikerne som ventet imod en udtræden af EU uden en aftale med unionen, og torsdag aften skal der stemmes om muligheden for en eventuel udskydelse af briternes udtræden, der er fastsat til den 29. marts.

"Der er positive vinde over markedet. Finanssektoren trækker godt op i Europa, og det ser man også herhjemme. Brexit-afstemningen onsdag forløb som ventet, og i aften er politikerne så i ilden igen. Det er måske sandsynligt, at der kan blive stemt for en udskydelse af udtrædelsen," siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Den gode stemning omkring den finansielle sektor i Europa kan herhjemme aflæses i en stigning på 1,7 pct. til 131,30 kr. til Danske Bank, mens Jyske Bank løftes 1 pct. til 256,70 kr.

Sydbank stiger 0,5 pct. til 147,90 kr.

I den negative ende af skalaen blander bryggeriet Royal Unibrew sig også med et fald på 1,5 pct. til 490 kr.

Det er fjerde dag på stribe, at aktien falder, og generelt har der været pres på Unibrew siden det ellers pæne årsregnskab for 2018, der også udløste en kursstigning.

"Unibrew har haft det lidt svært siden regnskabet, hvor den steg. Udlandet har været nettosælger siden da, og det har presset den," siger Martin Munk.

STG løftes af pæne regnskabstakter

Blandt sidepapirerne stiger Scandinavian Tobacco Group (STG) med 3,2 pct. til 87,95 kr.

Det skyldes et pænt årsregnskab for 2018, hvor selskabet nåede i land med sine finansielle mål. Samtidig ventes der en organisk vækst i den justerede driftsindtjening (EBITDA) på over 5 pct. i 2019, og det tager investorerne positivt imod.

Også rederiet Torm er i god form med et kursplus på 6 pct. til 45,70 kr. Svenske SEB har løftet kursmålet for den aktie til 82 kr. fra 74 kr., mens den positive anbefaling "køb" er fastholdt.

Retten til udbytte fragår også fra aktierne i Jutlander Bank og Djurslands Bank. De to banker vil udlodde henholdsvis 4 kr. per aktie og 6 kr. per aktie.

Jutlander Bank falder 1,5 pct. - eller 3 kr. - til 193 kr., mens Djurslands Bank ligger uændret. Blot 70 aktier i banken har skiftet hænder torsdag.

Mærsk-havnerival leverer flotte resultater

Havneterminalselskabet DP World, der er konkurrent til APM Terminals fra Mærsk-gruppen, overraskede positivt på både omsætning og indtjening i regnskabet for 2018/19, som sluttede ved udgangen af marts.

Omsætningen viste en vækst på 20 pct. til 5,65 mia. dollar, hvilket er drevet af en række opkøb. Ifølge et estimat fra Bloomberg News havde analytikerne ventet en omsætning på 5,29 mia. dollar.

Overskuddet steg endvidere 10 pct. til 1,3 mia. dollar mod en forventning i markedet på 1,17 mia. dollar.

Mærsks B-aktie stiger med 0,4 pct. til 8714 kr.

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud