Oliepris i fire måneders top
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Olieprisen tog onsdag sit tredje skridt opad i træk. Olien ramte på den baggrund i USA det højeste niveau i fire måneder - for øvrigt ligesom aktiemarkedet.

Prisen på en tønde råolie steg, målt på WTI-futuren, onsdag med 2,4 pct. til 58,26 dollar, og man skal helt tilbage til den 13. november for at finde en pris, som var højere.

Stigningen onsdag var udløst af et overraskende stort fald i de amerikanske olielagre i sidste uge. Råolielagrene faldt med næsten 3,9 mio. tønder, og det kom bag på økonomerne, der havde ventet en stigning på 3,0 mio. tønder, ifølge Bloomberg News. For lagrene af benzin var der tale om et fald på 4,6 mio. tønder. Her var der ventet et minus på 3,0 mio. tønder.

"Vi ser den seneste skarpe reduktion i det amerikansk råolie og benzin udbudsoverskud som positive dynamoer, som kan fastholde støtten til WTI-prisen komfortabelt over 55 dollar-niveauet i en længere periode, end vi havde regnet med, selv om den globale risikoappetit begynder at aftage," lød det i en kommentar fra Ritterbusch & Associates ifølge The Wall Street Journal.

Prisen på råolie tog i efteråret et ordentligt dyk, da den faldt fra sin seneste top i 76,41 dollar for en tønde i starten af oktober til en bund i 42,53 dollar juleaftensdag - et minus på 44 pct. på mindre end tre måneder. Siden da er prisen altså kravlet op med 37 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud