Penge Af
De europæiske aktiehandlere valgte onsdag en positiv tilgang til den fortsatte brexit-proces.

Efter tirsdagens nederlag i det britiske parlament til premierminister Theresa May og hendes aftale med EU var næste kapitel onsdag aftens afstemning i parlamentet om et "hårdt" brexit, altså et exit uden aftale.

Her regnede de finansielle markeder med en forkastelse af den hårde model, og det løftede aktiemarkederne generelt.

Ikke så voldsomt i London, hvor det toneangivende FTSE 100-indeks steg 0,1 pct. Men i Frankfurt steg DAX-indekset 0,4 pct., og i Paris steg CAC 40-indekset 0,7 pct. Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede samtidig 0,6 pct. højere.

På sektorbasis var der især plusser til de mere konjunkturfølsomme aktier inden for energi og råvarer, mens defensive sektorer som forsyning og dagligt forbrug lå i bunden af Stoxx 600.

Selskabsspecifikt faldt spanske Inditex 4,5 pct. Selskabet, der blandt andet driver tøjkæden Zara, fremlagde regnskab med en indtjening, der ifølge Reuters var lidt under estimaterne.

På Stoxx 600-indeksets skyggeside havde Inditex følgeskab af vandkraftselskabet Verbund, der har haft vigende overskud i det forgange år, hvor ikke mindst den lange og tørre sommer har været en belastning. Den østrigske aktie faldt 4,7 pct.

Skuffende regnskabstal belastede også britiske Hikma Pharmaceuticals, der tabte 4,3 pct., og tyske Adidas, som faldt 2,4 pct. efter varsling af, at problemer med forsyningskæden vil belaste salget i første halvdel af indeværende år.

På solsiden steg investeringsselskabet Standard Life Aberdeen 3,2 pct.

Investeringsselskabet har fremlagt regnskab med et overskud på 650 mio. pund for de fortsættende aktiviteter.

Men mere vigtigt synes det at være, at selskabet dropper sin dobbelte ledelse med to topchefer og udnævner Keith Skeoch som eneste direktør, mens Martin Gilbert træder op i selskabets bestyrelse.

Tyske Volkswagen valgte at lægge planerne om en børsnotering af sin lastbilforretning, Traton, på hylden. Det skete med henvisning til det nuværende markedsklima. Bilaktien steg 1,1 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud