Penge Af
De europæiske renter krøb onsdag formiddag opad på de fleste markeder, og i Danmark steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation 1 basispoint til 0,16 pct. - i takt med en lignende stigning for den tyske rente til 0,07 pct.

Og her blev renterne dagen igennem.

I Tyskland var der i løbet af formiddagen auktion over 30-årige statspapirer med et salg for 0,8 mia. euro med en effektiv rente på 0,74 pct. mod en rente på 0,72 pct. ved en tilsvarende auktion i februar.

I Italien steg den tiårige rente med 3 basispoint, og også på de kanter var der auktion. Der blev solgt for 1,25 mia. euro statsobligationer med udløb om 20 år med en rente på 3,35 pct.

I London steg renten 3 basispoint, efter at premierminister Theresa May tirsdag tabte endnu en brexit-afstemning i parlamentet - inden onsdagens nye afstemning om, hvorvidt politikerne er for eller i mod et brexit helt uden aftale med EU.

Formiddagens nøgletal drejede sig om industriproduktionen i eurozonen, som viste en sæsonkorrigeret fremgang på 1,4 pct. Forventningen var et plus på 1,0 pct. ifølge Bloomberg News.

Onsdag kom også amerikanske tal. Producentpriserne steg mindre end ventet i februar, men for ordreindgangen på varige goder og for anlægsinvesteringerne i januar overraskede udviklingen positivt.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud