Aktier i USA: Følger med fremgangen i Europa
Storbritanniens premierminister Theresa May.
Foto: Reuters TV/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiehandlere følger i fodsporene efter deres europæiske kolleger og åbner handlen med stigninger i de tre toneangivende indeks på 0,4-0,5 pct.

For det brede S&P 500-indeks er der tale om den tredje dag i træk med stigning, mens Dow Jones-indekset havde en minusdag tirsdag. Nasdaq-indekset var i plus tirsdag.

Før åbningen har handlerne fået nye nøgletal for både ordreindgangen for varige goder og udviklingen i producentpriserne.

Ordreindgangen for varige goder steg i januar 0,4 pct., og det var en positiv overraskelse i forhold til det ventede fald på 0,4 pct. Omvendt skuffede producentpriserne med en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis i februar mod en ventet stigning på det dobbelte ifølge Bloomberg News.

Siden kommer der tal for anlægsinvesteringerne i januar, hvor der ifølge Bloomberg News ventes en stigning på 0,5 pct. på månedsbasis.

Mere generel inspiration henter handlerne i tiltro til, at det britiske parlament onsdag aften dansk tid vil afvise et hårdt brexit - et brexit uden aftale med EU i den næste ventede afstemning i den langtrukne brexit-proces.

Afstemningen finder sted klokken 20 dansk tid.

Blandt de selskabsspecifikke nyheder har Rite Aid, der forhandler medicinal- og helse-produkter, op til åbningen oplyst, at kædens topchef forlader sin stilling sammen med hen ved 400 andre ansatte. Det belønnes med et kurshop på 7,8 pct. i den indledende handel.

Og den hårdtplagede Boeing-aktie, der tirsdag tabte 6,2 pct., får en smule revanche med et plus på 0,5 pct. kort efter handelsstart.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud