Aktier i Europa: Lysegrønt marked og håb for næste brexit-afstemning
Storbritanniens premierminister Theresa May.
Foto: Jessica Taylor/Handout via Reuters/ritzau Scanpix
Penge Af
Efter nederlaget i det britiske parlament til regeringslederen Theresa Mays forslag til en brexit-aftale retter markederne nu forhåbningerne mod onsdagens afstemning om et "hårdt" brexit, altså en exit uden aftale.

Den vinder May, mener markedet og det løfter den generelle stemning på de europæiske aktiemarkeder.

Også i London, hvor det toneangivende FTSE 100 indeks onsdag middag vinder 0,3 pct., og i Frankfurt, hvor det eksporttunge DAX-indeks løftes lige under 0,1 pct.

I Paris stiger CAC 40-indekset 0,4 pct., og det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks ligger med et plus på 0,5 pct. onsdag først på eftermiddagen.

På sektorbasis er der især plusser til de mere konjunkturfølsomme aktier i energi og finans, mens defensive sektorer som forsyning og ejendomme ligger i bunden af Stoxx 600.

Selskabsspecifikt har spanske Inditex fremlagt regnskab med en indtjening, der ifølge Reuters er lidt under estimaterne, og straffen til selskabet, der blandt andet driver tøjbutik-kæden Zara, er et fald på 4,5 pct.

På Stoxx 600-indeksets skyggeside har Inditex følgeskab af vandkraftselskabet Verbund, der har haft vigende overskud i det forgange år, hvor ikke mindst den lange, tørre sommer har været en belastning. Den østrigske aktie falder 5,7 pct.

Skuffende regnskabstal belaster også britiske Hikma Pharmaceuticals, der taber 4,7 pct., og tyske Adidas taber 2,7 pct. efter varsling af, at problemer med forsyningskæden vil belaste salget i første halvdel af indeværende år.

På solsiden stiger investeringsselskabet Standard Life Aberdeen 3,3. Investeringsselskabet har fremlagt regnskab med et overskud på 650 mio. pund for de fortsættende aktiviteter. Men mere vigtigt synes det at være, at selskabet dropper sin dobbelte ledelse med to topchefer og udnævner Keith Skeoch som eneste CEO, mens Martin Gilbert træder op i selskabets bestyrelse.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud