Aktiestatus: Formands-exit løfter Pandora i let negativt marked
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Udsigten til et skifte på formandsposten i Pandora modtages med tilfredshed i onsdagens aktiemarked, hvor smykkeaktien indtager toppen i C25-indekset, der i sin helhed balancerer på nulpunktet med et marginalt minus 0,1 pct. til 1110,70 onsdag middag.

Pandora holder generalforsamling onsdag formiddag, og forud for begivenheden har formanden, Peder Tuborgh, meddelt, at han vil bede selskabets nomineringsudvalg sætte gang i søgningen efter en afløser.

"Når vores nye CEO, Alexander Lacik, er kommet ombord, og vi begynder at se resultaterne af Programme NOW, er fundamentet for en succesfuld brand turnaround på plads. Så vil det være rette tid til, at jeg giver stafetten videre til en ny formand," lyder det fra Peder Tuborgh i en meddelelse.

Det synes også at være markedets opfattelse. Pandora aktien ligger 1,3 pct. højere i 316,70 kr. onsdag middag.

"Der er nok nogen, der synes, at der ikke bare på ledelsesniveau, men også på bestyrelsesbureau, har været et behov for udskiftning. Der har været efterspurgt en form for forandring efter de historiske resultater, der har været. Og nu kommer den forandring," noterer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

Også Carlsberg holder onsdag generalforsamling i København, hvor der ifølge Dagbladet Børsen fra investorernes side vil blive kastet et kritisk blik på topchef Cees 't Harts lønpakke.

Carlsberg-aktien falder 0,5 pct. til 825,20 kr.

DSV-bøvl med hårdt brexit

Mere generelt er dagen præget af den seneste udvikling i brexit-sagaen, hvor premierminister Theresa May tirsdag led endnu et nederlag i det britiske parlament.

Onsdag falder DSV's transportaktie 0,7 pct. til 556 kr. og ligger i bunden af C25.

DSV sejler dagligt 300 lastbiler over Den Engelske Kanal, og den toldbarriere, som vil blive en af effekterne af et såkaldt hårdt brexit, vil belaste transportselskabets effektivitet markant. Tirsdag demonstrerede franske toldere ventetider på tre-syv timer i tilfælde af brexit uden aftale.

Den mindre kollega-aktie DFDS taber onsdag middag 0,2 pct. til 297,20 kr.

Blandt onsdagens vindere er Tryg, der får hævet kursmålet hos Danske Bank til 195 kr.fra 175 kr., og forsikringsaktien vinder 0,5 pct. til 179,70 kr.

Regnskab fra it-selskab

Blandt sidepapirerne har it-selskabet Columbus onsdag aflagt regnskab for fjerde kvartal af 2018. Omsætningen blev for hele året på 1,9 mia. kr. mod 1,2 mia. kr. året før. Driftsresultatet (EBITDA) steg til 171,4 mio. kr., mens bundlinjen vidste et overskud på 96,7 mio. kr., og det var stort set på linje med året forinden, hvor den endte på 96,1 mio. kr.

Blandt dagens øvrige selskabsspecifikke nyheder er et lavere kursmål til sikringskoncernen G4S hos RBC Capital Markets. Den canadiske bank sigter nu efter 17,74 kr. mod tidligere 19,43 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. G4S-aktien falder 3,5 pct. til 17,05 kr.

Og Schouw f& Co. har fået sænket kursmålet for aktien af SHB til 601 kr. fra 634 kr. Men Schouw-aktien stiger onsdag middag 1,4 pct. til 511,50 kr.

Resultater fra biotekselskab

Biotekselskabet Onxeo leverede tirsdag aften efter børsens lukketid årsregnskab for 2018.

Det viste, at selskabet lykkedes med at reducere underskuddet kraftigt i 2018, selv om omsætningen faldt gennem året.

Udviklingen dækkede blandt andet over sænkede driftsomkostninger og en lavere nedskrivning af pipeline-værdien end året før.

Omsætningen landede i 2018 på 6,1 mio. euro mod 9,5 mio. euro året før. Af indtægterne var 3,8 mio. euro ikke-tilbagevendende betalinger i forbindelse med licenser og frasalg af licenser.

Onsdag middag stiger aktien 1,1 pct. til 6,84 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse