Aktieåbning: Pandora til tops i let positivt marked
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det danske aktiemarked målt på eliteindekset C25 er onsdag åbnet marginalt højere.

Efter et kvarters handel ligger indekset 0,1 pct. højere i 1112,72 - særligt drevet af en pæn stigning til Pandora-aktien.

Tirsdag endte C25-indekset dagen med et plus på 0,7 pct. til 1112,03, og dermed klarede det danske indeks sig noget bedre end de øvrige i Europa, mens indekset også mandag sluttede i grønt.

Den danske regnskabssæson er nu så godt som overstået, og i hælene på de finansielle resultater følger generalforsamlingerne, hvoraf flere af C25-selskaberne onsdag byder ind.

Smykkekoncernen Pandora afholder onsdag formiddag generalforsamling i København, hvor selskabets investorer formentlig vil have fokus på fremtiden, efter et 2018 som bestemt ikke gik Pandoras vej.

Siden årsskiftet har aktien dog genvundet noget af det tabte med en stigning på over 20 pct. Udviklingen har særligt været drevet af selskabets omfattende plan for, hvordan det igen skal få vind i sejlene og gang i positiv vækst.

Onsdag morgen forud for børsens åbning har Pandora desuden meddelt, at smykkeselskabet igangsætter forberedelser til at finde ny formand.

Nuværende formand Peder Tuborgh vil således på onsdagens generalforsamling bede Nomineringsudvalget igangsætte forberedelser i løbet af 2019 til at udpege sin efterfølger.

"Når vores nye CEO, Alexander Lacik, er kommet ombord, og vi begynder at se resultaterne af Programme NOW, er fundamentet for en succesfuld brand turnaround på plads. Så vil det være rette tid til, at jeg giver stafetten videre til en ny formand," lyder det fra Peder Tuborgh i en meddelelse.

Pandora-aktien stiger fra morgenstunden 1,3 pct. til 317,10 kr.

Også Carlsberg holder onsdag generalforsamling i København, hvor der ifølge Dagbladet Børsen fra investorernes side vil blive kastet et kritisk blik på topchef Cees 't Harts lønpakke.

Carlsberg-aktien falder kort inde i dagens handel 0,2 pct. til 827,40 kr.

Også SAS, Netcompany, ALK-Abelló, Jutlander Bank og Djurslands Bank afholder generalforsamlinger onsdag.

Tryg har desuden hævet kursmålet for Danske Bank-aktien, så det nu lyder på 185 kr. mod tidligere 175 kr.

Danske Bank-aktien falder fra start 0,4 pct. til 127,55 kr.

Regnskab fra it-selskab

Blandt sidepapirerne leverer it-selskabet Columbus onsdag regnskab for fjerde kvartal af 2018. Selskabet venter for året en omsætning på 2 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 200 mio. kr.

Selskabets aktie taber 0,5 pct. til 13,30 kr.

Også sikringskoncernen G4S kan komme i investorernes søgelys, efter at analytikerne hos RBC Capital Markets har skåret i kursmålet.

Det lyder nu på 17,74 kr. mod tidligere 19,43 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Investeringsbanken gentager sin anbefaling "sector perform" for sikkerhedskoncernen.

G4S-aktien falder efter kort tid 0,6 pct. til 17,57 kr.

Resultater fra biotekselskab

Onsdag kan også biotekselskabet Onxeo komme i fokus, efter at selskabet tirsdag aften efter børsens lukketid leverede årsregnskab for 2018.

Det viste, at selskabet lykkedes med at reducere underskuddet kraftigt i 2018, selv om omsætningen faldt gennem året.

Udviklingen dækkede blandt andet over sænkede driftsomkostninger og en lavere nedskrivning af pipeline-værdien end året før.

Omsætningen landede i 2018 på 6,1 mio. euro mod 9,5 mio. euro året før. Af indtægterne var 3,8 mio. euro ikke-tilbagevendende betalinger i forbindelse med licenser og frasalg af licenser.

Fra morgenstunden stiger Onxeo-aktien 0,4 pct. til 6,79 kr.

Og så har Schouw fået sænket kursmålet for aktien af SHB til 601 kr. fra 634 kr.

Schouw-aktien falder onsdag morgen 0,5 pct. til 502,00 kr.

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud