Penge Af
Det danske obligationsmarked startede tirsdagen med faldende kurser - og dermed stigende renter - oven på den justerede brexit-aftale, som det mandag lykkedes den britiske premierminister, Therese May, at få med hjem fra EU.

Men i løbet af tirsdagen var den britiske rigsadvokat, Geoffrey Cox , imidlertid med til at så tvivl om den juridiske gyldighed af aftalen, hvor der skal findes alternative løsninger på grænseudfordringen mellem Irland og Nordirland ved udgangen af 2020.

Det vendte stemningen på markedet, hvor formiddagens rentestigninger gik i sig selv, og en positiv stemning på flere aktiebørser i Europa forduftede som dug for solen.

Usikkerheden om aftalens juridiske gyldighed kommer forud for en afstemning senere tirsdag i det britiske parlament om aftalen, som ventes at give et nyt nederlag til Theresa May.

Herhjemme var renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2029 tirsdag formiddag oppe at runde 0,19 pct. efter en stigning på 4 basispoint, men stigningen gik siden i sig slev igen, og renten på papiret endte uændret i 0,15 pct.

Markedsdeltagerne blev tirsdag også præsenteret for en stigning i de amerikanske kerneforbrugerpriser på 0,1 pct. på månedsbasis i februar. Det var halvt så meget som ventet af økonomerne, og kan også have bidraget til tilbagefaldet i renterne.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud