Aktier i USA: Boeing fortsætter med at tynge Dow Jones
Foto: Stephen Brashear/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked er tirsdag åbnet med små plusser i S&P 500-indekset og på Nasdaq-børsen, mens Dow Jones er startet i minus efter et nyt fald i aktien i flyproducenten Boeing. Efter små fem minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,1 pct. lavere, mens både S&P 500- og Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct.

Boeing skiller sig negativt ud i Dow Jones-indekset med et fald på 3,8 pct. efter en kursdukkert på 5,3 pct. mandag, da markedet reagerede på, at endnu et af selskabets fly af type 737 MAX 8 søndag var styrtet ned i Etiopien.

I oktober styrtede et tilsvarende fly fra Lion Air ned i Indonesien, og antallet af lande, der efter den seneste hændelse i Etiopien midlertidigt har suspenderet anvendelsen af flytypen er tirsdag vokset med Australien og Storbritannien.

De amerikanske aktiefutures havde tidligere på dagen ellers indikeret en lettere positiv åbning, men ligesom markederne i Europa tog futures en negativ drejning tidligt på eftermiddagen tirsdag.

Det skyldes fornyet usikkerhed om brexit forud for aftenens afstemning i det britiske parlament om den justerede udtrædelsesaftale, som premierminister Theresa May mandag aften fik på plads med EU.

Den britiske statsadvokat Geoffrey Cox har tirsdag sået tvivl om den juridiske gyldighed af aftalen mellem EU og briterne, hvilket har medvirket til, at den ellers positive stemning blev afløst af tilbageholdenhed.

Forud for åbningen kom der regnskab fra Dick's Sporting Goods. Regnskabet viste et overskud per aktie i fjerde kvartal på 1,07 dollar, hvilket var en spids over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,06 dollar.

Investorerne ser dog i højere grad ud til at fokuser på selskabets udmeldinger om 2019, og her er der skuffelse at spore. I formarkedet falder selskabets aktie derfor med 6,3 pct.

Markedet har også taget notits af tirsdagens tal for udviklingen i de amerikanske forbrugerpriser.

På månedsbasis steg de amerikanske kerneforbrugerpriser med 0,1 pct., mens de i forhold til samme måned året før steg 2,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 0,2 pct. på månedsbasis og en stigning på 2,2 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud