Aktier i USA: Boeing fortsætter med at tynge Dow Jones
Foto: Stephen Brashear/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked er tirsdag åbnet med små plusser i S&P 500-indekset og på Nasdaq-børsen, mens Dow Jones er startet i minus efter et nyt fald i aktien i flyproducenten Boeing. Efter små fem minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,1 pct. lavere, mens både S&P 500- og Nasdaq-indekset stiger 0,2 pct.

Boeing skiller sig negativt ud i Dow Jones-indekset med et fald på 3,8 pct. efter en kursdukkert på 5,3 pct. mandag, da markedet reagerede på, at endnu et af selskabets fly af type 737 MAX 8 søndag var styrtet ned i Etiopien.

I oktober styrtede et tilsvarende fly fra Lion Air ned i Indonesien, og antallet af lande, der efter den seneste hændelse i Etiopien midlertidigt har suspenderet anvendelsen af flytypen er tirsdag vokset med Australien og Storbritannien.

De amerikanske aktiefutures havde tidligere på dagen ellers indikeret en lettere positiv åbning, men ligesom markederne i Europa tog futures en negativ drejning tidligt på eftermiddagen tirsdag.

Det skyldes fornyet usikkerhed om brexit forud for aftenens afstemning i det britiske parlament om den justerede udtrædelsesaftale, som premierminister Theresa May mandag aften fik på plads med EU.

Den britiske statsadvokat Geoffrey Cox har tirsdag sået tvivl om den juridiske gyldighed af aftalen mellem EU og briterne, hvilket har medvirket til, at den ellers positive stemning blev afløst af tilbageholdenhed.

Forud for åbningen kom der regnskab fra Dick's Sporting Goods. Regnskabet viste et overskud per aktie i fjerde kvartal på 1,07 dollar, hvilket var en spids over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,06 dollar.

Investorerne ser dog i højere grad ud til at fokuser på selskabets udmeldinger om 2019, og her er der skuffelse at spore. I formarkedet falder selskabets aktie derfor med 6,3 pct.

Markedet har også taget notits af tirsdagens tal for udviklingen i de amerikanske forbrugerpriser.

På månedsbasis steg de amerikanske kerneforbrugerpriser med 0,1 pct., mens de i forhold til samme måned året før steg 2,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 0,2 pct. på månedsbasis og en stigning på 2,2 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan