Aktier i Europa: Fornyet brexit-usikkerhed presser markeder tilbage
Storbritanniens premierminister Theresa May.
Foto: Simon Dawson/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Penge Af
De europæiske aktiebørser har tirsdag middag taget en negativ drejning som følge af fornyet usikkerhed om briternes udtræden af EU.

En medvirkende årsag til tirsdagens vending er udtalelser af den britiske statsadvokat, Geoffrey Cox, som ifølge makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank har konkluderet, at der fortsat er store udfordringer med Theresa Mays brexit-aftale.

"Selv om May i går fik indrømmelser fra EU, der skulle sikre, at briterne ikke bliver fanget i en toldunion med EU, hvis frihandelsforhandlingerne bryder sammen, er Cox ikke overbevist om aftalens juridiske gyldighed," skriver Kim Blindbæk i en kommentar.

Meldingen fra Cox har tirsdag middag medført en kraftig svækkelse af pundet, hvilket isoleret set har understøttet det britiske aktiemarked, mens aktierne flere andre steder i Europa er gået i minus.

Det brede Stoxx 600-indeks ligger ved 12.45-tiden 0,2 pct. lavere efter fald i sektorerne energi, it og finans.

Afstemning senere tirsdag

Senere tirsdag skal Mays justerede brexit-aftale til afstemning i parlamentet, og her ventes endnu et nederlag til premierministeren. Spørgsmålet er om hun taber med en ligeså stor margin som sidst.

"Hvis May ikke har formået at overbevise flere parlamentarikere siden seneste afstemning, vil det blive taget ilde op," vurderer Kim Blindbæk.

Taber May afstemningen tirsdag aften, vil det britiske parlament onsdag stemme om "no-deal".

"Der har ikke tidligere været flertal for "no-deal", og det forventer vi igen vil være tilfældet. Det betyder, at en udsættelse af Brexit lyder mest sandsynligt her på kort sigt. Det vil parlamentet tage stilling til på torsdag," tilføjer Kim Blindbæk.

I Stoxx 600-indekset stiger schweiziske Galenica mest med 7,4 pct., efter at selskabet har leveret et godt regnskab for 2018.

Derimod falder aktien i Telecom Italia med 5 pct. efter et aktionæropgør mellem Vivendi og Elliott om bestyrelsens sammensætning forud for selskabets generalforsamling senere på måneden.

På børsen i Tyskland stiger aktien i industriselskabet Kloeckner & Co med næsten 10 pct., hvilket ifølge Reuters skyldes meldingen fra selskabet om, at det i år venter forbedret salg og indtjening.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud