Efter flystyrt: Boeing har kurs mod største fald på børsen siden 2001
Adm. direktør for flyproducenten Boeing, Dennis Muilenburg.
Foto: Lindsey Wasson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Et stort fald til flyproducenten Boeing er mandag med til at give et indledende fald på 0,7 pct. i det amerikanske Dow Jones-indeks, der blot består af 30 aktier.

Noget bedre går det for det brede S&P 500-indeks og det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks, som lægger fra land med plusser på mellem 0,5 og 0,8 pct. Mandagens blandede åbning på Wall Street følger, efter at de tre indeks faldt mellem 0,1 og 0,2 pct. fredag.

Regnskabssæsonen er så godt som overstået, og derfor vender investorerne igen størstedelen af deres fokus mod politiske og makroøkonomiske nyheder.

I USA bliver der foruden handelsforhandlingerne med Kina blandt andet holdt øje med udviklingen i de nøgletal, der kommer fra landets økonomi - særligt fordi den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er begyndt at tage mere højde for vækstudsigterne i sin rentepolitik.

- Med en amerikansk centralbank der tager en mere lempelig sti end at fortsætte med at hæve sine renter, så er udsigterne for aktierne relativt konstruktive, siger Hans Goetti, der er stifter af HG Research, til Bloomberg TV.

På den amerikanske selskabsside falder Boeing fra start 13 pct., efter at der søndag styrtede et fly af typen 737 Max 8 ned i Etiopien. Det er anden gang inden for et halvt år, at denne flytype, som Boeing står bag, er styrtet.

Kursfaldet på 13 pct. vil være det største endagsfald for Boeing-aktien siden 2001, hvis det holder dagen ud, skriver Bloomberg News.

I resten af aktiemarkedet er der også fokus på elbilproducenten Tesla, som falder 0,9 pct., efter at selskabet har annonceret en kommende prisstigning på flere af sine biler.

Sammen med nyheden om de forestående prisstigninger fortæller Tesla, at det alligevel ikke vil lukke hovedparten af sine butikker, som der ellers tidligere har været planer om.

Endelig stiger Apple-aktien 2 pct., efter at iPhone-producenten har fået hævet anbefalingen af Bank of America Merrill Lynch til "køb" fra "neutral" og samtidig skruet kursmålet op til 210 dollar fra 180 dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture