Efter flystyrt: Boeing har kurs mod største fald på børsen siden 2001
Adm. direktør for flyproducenten Boeing, Dennis Muilenburg.
Foto: Lindsey Wasson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Et stort fald til flyproducenten Boeing er mandag med til at give et indledende fald på 0,7 pct. i det amerikanske Dow Jones-indeks, der blot består af 30 aktier.

Noget bedre går det for det brede S&P 500-indeks og det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks, som lægger fra land med plusser på mellem 0,5 og 0,8 pct. Mandagens blandede åbning på Wall Street følger, efter at de tre indeks faldt mellem 0,1 og 0,2 pct. fredag.

Regnskabssæsonen er så godt som overstået, og derfor vender investorerne igen størstedelen af deres fokus mod politiske og makroøkonomiske nyheder.

I USA bliver der foruden handelsforhandlingerne med Kina blandt andet holdt øje med udviklingen i de nøgletal, der kommer fra landets økonomi - særligt fordi den amerikanske centralbank, Federal Reserve, er begyndt at tage mere højde for vækstudsigterne i sin rentepolitik.

- Med en amerikansk centralbank der tager en mere lempelig sti end at fortsætte med at hæve sine renter, så er udsigterne for aktierne relativt konstruktive, siger Hans Goetti, der er stifter af HG Research, til Bloomberg TV.

På den amerikanske selskabsside falder Boeing fra start 13 pct., efter at der søndag styrtede et fly af typen 737 Max 8 ned i Etiopien. Det er anden gang inden for et halvt år, at denne flytype, som Boeing står bag, er styrtet.

Kursfaldet på 13 pct. vil være det største endagsfald for Boeing-aktien siden 2001, hvis det holder dagen ud, skriver Bloomberg News.

I resten af aktiemarkedet er der også fokus på elbilproducenten Tesla, som falder 0,9 pct., efter at selskabet har annonceret en kommende prisstigning på flere af sine biler.

Sammen med nyheden om de forestående prisstigninger fortæller Tesla, at det alligevel ikke vil lukke hovedparten af sine butikker, som der ellers tidligere har været planer om.

Endelig stiger Apple-aktien 2 pct., efter at iPhone-producenten har fået hævet anbefalingen af Bank of America Merrill Lynch til "køb" fra "neutral" og samtidig skruet kursmålet op til 210 dollar fra 180 dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne