Islands største selskab siger nej til Københavns fondsbørs
Forarbejdning af kyllinger et en af Marels ekspertiser.
Foto: PR
Penge Af
Den islandske virksomhed Marel, der laver udstyr til fødevareforarbejdning, har i nogen tid været på jagt efter en børs, der kunne blive hjemsted for en dobbeltnotering af selskabets aktie sammen med den oprindelige børsnotering i Reykjavik.

Københavns fondsbørs var med i opløbet, men islændingene har valgt Amsterdam i stedet.

"Efter grundig analyse af de alternative noteringsmuligheder til rådighed for Marel på fem internationale børser har bestyrelsen besluttet at søge en dobbeltnotering af Marels aktier på Euronext Amsterdam i tillæg til noteringen i Island," siger bestyrelsesformand Asthildur Otharsdottir i en erklæring efter selskabets generalforsamling.

Dermed går Nasdaqbørsen i København glip af et selskab med over 6000 ansatte i flere end 30 lande, bl.a. ca. 600 ansatte i Danmark.

Marel producerer avancerede systemer til forarbejdning af kyllinger, kød og fisk og omsatte i 2018 for 9 mia. kr., en stigning på 15 pct. i forhold til året før.

Marel ønsker mere interesse omkring sin aktie og lettere adgang til at handle den for at sikre en fair prisansættelse, og planerne om en børsnotering uden for Island har været på vej siden selskabets generalforsamling for et år siden.

Her har bestyrelsen altså vurderet, at dens ønsker har bedre chancer for at blive opfyldt i Amsterdam end i København eller London, som også var med i sidste fase af overvejelserne.

Noteringen i Amsterdam ventes at finde sted senere i år, og der bliver i den forbindelse udstedt nye aktier i selskabet. 

Det er næsten ti år siden en anden islandsk virksomhed, proteseproducentetn Össur, gik på børsen i København og dermed var dobbeltnoteret i både Reykjavik og København. Siden har Össur dog opgivet noteringen i Island. 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MT Højgaard på skrump går efter langt højere overskud

Hans Engell: Formandsstolen begynder at ryste under Josephine Fock

Prisen er stukket af, men den luftkølede Porsche 911 er altså også en heftig herre

Skønhedsredaktøren anbefaler: Ægte forkælelse er fred og ro

Kom i nærkontakt med Tobagos vildt velbevarede natur

Kinas præsident om udbrud af coronavirua: Vores lands største sundhedskrise nogensinde

Efter stort nedbrud: Nordea-kunder kan igen begynde at bruge netbank

Sådan får du friværdien i spil som pensionist: "Det er typisk mange penge, der ligger i fast ejendom, når man nærmer sig pensionsalderen"