USA: Afventende investorer giver små indeksudsving på aktiemarkedet
Foto: Spencer Platt / AFP / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked veksler tirsdag mellem små stigninger og små fald, samtidig med at investorerne afventer nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Flere medier mener at vide, at de to parter efter længere tids forhandlinger er ved at nå frem til en aftale, men foreløbigt er der ikke nogen officielle meldinger om en indgået aftale. Det ser ud til at få investorerne til at være lidt tilbageholdende i handlen med aktier.

Ved lokal middagstid ligger det brede S&P 500-indeks med et fald på 0,02 pct., samtidig med at det smalle Dow Jones-indeks ligger med en stigning på 0,01 pct. Største indeksudsving findes i det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks, der stiger 0,1 pct.

Detailaktier stiger

Blandt de amerikanske selskaber har investorerne tirsdag særligt fokus på flere af de store detailvirksomheder, da både Target og Kohl's er kommet med regnskaber og forventninger til det nye regnskabsår.

Hos Target, der står bag mere end 1800 detailbutikker, kunne der for fjerde kvartal fremvises en omsætning på 22,7 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet 22,9 mia. dollar. Det sammenlignelige salg i perioden voksede med 5,3 pct., hvor analytikerne havde ventet 5,1 pct.

Det justerede resultat blev endvidere opgjort til 1,53 dollar per aktie, som analytikerne også havde estimeret.

I det nye regnskabsår venter Target et justeret resultat per aktie på 5,75-6,05 dollar, hvilket er en positiv overraskelse for analytikerne, der ifølge Bloomberg News før regnskabet havde estimeret 5,64 dollar per aktie.

Investorerne reagerer da også positivt på det nye års prognose og sender Target-aktien op med 4,9 pct. til 76,25 dollar.

Bifald er der også til Kohl's, som ganske vist skuffede en smule ved at præsentere en omsætning i fjerde kvartal på 6,54 mia. dollar mod analytikernes estimat på 6,57 mia. dollar. Til gengæld steg det sammenlignelige salg i perioden med 1 pct., hvor analytikerne blot havde ventet en vækst på 0,2 pct.

Også for det nye regnskabsår har Kohl's, der har mere end 1100 varehuse rundt om i USA, gode nyheder. Selskabet venter at kunne realisere en justeret indtjening per aktie på 5,80-6,15 dollar, hvilket er bedre end analytikernes estimat, der lød på 5,75 dollar op til regnskabet.

Med til at drive optimismen for det nye år er et samarbejde med Amazon om at kunne returnere varer købt via nettet i kædens butikker. At Amazon-kunder kan gå i Kohl's med varer, de gerne vil returnere, skaber nemlig mere trafik og mere salg, noterer Bloomberg News. Aktien i Kohl's stiger 7,5 pct. til 71,50 dollar.

Kontrakt til Lockheed

Ud over tirsdagens regnskaber reagerer investorerne også på de nyheder, der strømmede ind sent mandag. En af dem kom fra det amerikanske forsvarsministerium, der kunne fortælle, at Lockheed Martin har vundet en kontrakt på 945,9 mio. dollar vedrørende levering af et missilforsvarssystem til Saudi-Arabien. Det er tirsdag med til at sende Lockheed Martin-aktien op med 0,2 pct. til 305,27 dollar.

Knapt så godt går det aktien i Salesforce, som bliver straffet for lidt svage forventninger til det nye regnskabsår.

I årets første kvartal regner softwarevirksomheden med en justeret indtjening per aktie på 0,60-0,61 dollar mod analytikernes estimat på 0,63 dollar. Samtidig venter Salesforce for hele året en justeret indtjening per aktie på 2,74-2,76 dollar, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 2,76 dollar.

Regnskabet for fjerde kvartal, der blev offentliggjort mandag efter børslukning, viste ellers en bedre end ventet indtjening, da selskabet i kvartalet havde et justeret overskud per aktie på 0,70 dollar mod analytikernes estimat på 0,55 dollar. Investorerne ser dog ud til at fokusere mere på forventningerne til det nye år og sender aktien ned med 1,3 pct. til 156,38 dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture