USA: Positiv åbning blev erstattet med skepsis og fald på aktiemarkedet
Foto: Brendan McDermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Indledende stigninger blev vendt til fald på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor de tre toneangivende amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - alle endte dagen med fald på mellem 0,2 og 0,8 pct.

Fra morgenstunden var stemningen blandt investorerne ellers løftet af forlydender fra Wall Street Journal om, at USA og Kina nærmer sig hinanden så meget i handelsforhandlingerne, at der kan indgås en ny aftale i slutningen af marts.

Men et overraskende fald i anlægsinvesteringer i december var med til at tynge stemningen, idet økonomerne nu venter, at den amerikanske regering vil trimme sine vækstestimater for fjerde kvartal, skriver Reuters.

Ligeledes blev umiddelbar optimisme om en forestående handelsaftale mellem Kina og USA også udskiftet med skepsis, og investorerne afventer nu flere detaljer, lyder vurderingen.

- Vi hører, at vi er tæt på en handelsaftale for 78. gang. Markedet opfører sig nu, som om de officielle myndigheder råber ulv. Hvor mange gange kan man sige, at man er nær en aftale og så få en positiv reaktion?, siger Paul Nolte, der er porteføljemanager hos Kingsview Asset Management i Chicago, til Reuters.

Novo-konkurrent i fokus 

Mandag var medicinalgiganten Eli Lilly, der konkurrer med danske Novo Nordisk på markedet for diabetsbehandling, blandt andet i fokus, da selskabet kunne berette, at det vil introducere en billigere version af den hurtigtvirkende insulin Humalog på det amerikanske marked, hvor der gennem længere tid har været pres på insulinpriserne.

Den billigere version får navnet Insulin Lispro, der også er det virksomme molekyle i Humalog. Insulinet vil komme i forskellige udgaver med hætteglas og penløsninger.

Eli Lilly-aktien sluttede dagen med en et fald på 1,1 pct. til 127,49 dollar.

Også auktionshuset Sotheby's måtte se selskabets aktie dykke i mandagens handel, hvor aktien faldt med 7,4 pct. til 40,00 dollar. Det var ifølge Bloomberg News aktiens største fald siden februar 2018.

Faldet skete på baggrund af et generelt sektor-fald.

Medvind til skokæde

Lidt medvind var der mandag til Foot Locker-aktien, der endte dagen med en stigning på 0,5 pct. til 63,37 dollar.

Investorerne belønnede aktien, efter at finanshuset Pivotal tidligere på dagen havde løftet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien blev samtidig løftet til 73 dollar fra 64 dollar.

Også Kraft Heinz fik mandag løftet anbefalingen af selskabets aktie af finanshuset Morgan Stanley, som løftede anbefalingen til "ligevægt" fra "undervægt".

Finanshuset mener, at værdisætningen nu er så langt nede, at det retfærdiggør et anbefalingsløft. Morgan Stanley vurderer desuden, at der nu er bedre sigtbarhed over forretningen i forhold til det nuværende regnskabsår.

Aktien sluttede dagen af med en stigning på 2,6 pct. til 33,23 dollar.

Bed Bath & Beyond fik på ugens første handelsdag sænket sin anbefalingen til "undervægt" fra "ligevægt" af britiske Barclays, som ikke har meget tillid til, at selskabets igangværende restruktureringsplan vil kaste gode resultater af sig.

Barclays sænkede kursmålet for aktien til 13 dollar fra 15 dollar, og det sendte aktien ned med 5,3 pct. til 15,80 dollar.

Salesforce.com leverer regnskab

Efter markedets lukketid serverer Salesforce.com regnskabstal for fjerde kvartal af regnskabsåret 2018/19.

Analytikerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at selskabet vil realisere en omsætning på 3,56 mia. dollar i kvartalet efter et salg på 3,39 mia. dollar i tredje kvartal.

Den justerede indtjening per aktie ventes at ramme 0,55 dollar mod 0,61 dollar i tredje kvartal.

Salesforce.com falder inden regnskabet med 3,6 pct. til 158,55 dollar.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

EU-ledere lægger pres på Trump på G7-topmøde for at nedtone handelskrigen

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"