Nordea endte med kurshug på over 4 pct
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scapix
Penge Af
De danske aktier fortsatte mandag de gode takter fra sidste uge, og dermed er C25-indekset nu steget hele 13 ud af de seneste 16 handelsdage.

Det var særligt nyheden om, at USA og Kina nærmer sig en handelsaftale, der skabte optimisme. Det smittede positivt af på markedet som helhed - og i særdeleshed på aktier som DSV og Mærsk.

Blandt sidepapirerne blev Nordea sendt ned af en finsk tv-stations rygter om bankens involvering i en hvidvasksag.

Topscoreren i C25-indekset blev DSV, og eliteindekset steg samlet set med 0,6 pct. til 1111,15.

Mærsks B-aktie, der tidligere har ladet sig påvirke meget af handelskonflikten, steg med 1,4 pct. til 8818 kr. Og DSV, der også er dybt afhængigt af verdenshandlen, steg 1,9 pct. til 559,60 kr.

Handelsbanken havde ellers sænket sin anbefaling af aktien til "reducer" fra "akkumuler" og skåret kursmålet er til 540 kr. fra 590 kr.

RBC Capital Markets løftede kursmålet for Carlsberg med 90 kr. til 860 kr., og anbefalingen er hævet til "outperform" fra "sector perform". Aktien steg 1 pct. til 812,60 kr. og endte dermed i rekord.

Genmab steg 1,6 pct. til 1180 kr., efter at britiske HSBC har løftet sit kursmål til 910 kr. fra 820 kr.

Novozymes endte sidst i C25 med et fald på 1,1 pct. til 293,50 kr. Anbefalingen af enzymaktien er blevet sænket til "reducer" fra "hold" af Kepler Cheuvreux. Banken har desuden skåret kursmålet med en tier til 270 kr.

Nordea-aktien var i øvrigt under tungt pres, inden et tv-program hos finske YLE mandag aften, om at omtrent 700 mio. euro fra mistænkelige kilder er flyttet via Nordea. Nordea bakkede med 4,2 pct. til 57,38 kr.

Begejstringen over udsigterne til en mulig handelsaftale mellem USA og Kina var til at overse på obligationsmarkedet.

Kina og USA er ifølge medier tæt på at indgå et kompromis, hvor regeringen i Beijing tilbyder at sænke told og restriktioner på importen af blandt andet amerikanske landbrugsprodukter, kemikalier og biler, mens USA overvejer at fjerne de fleste - måske samtlige - sanktioner mod kinesiske produkter, der blev indført sidste år.

Det gav mandag stigende risikoappetit, hvilket afspejlede sig i stigende aktiekurser, men også på obligationsmarkedet blev der købt op - med stigende kurser og faldende renter til følge.

Dermed blev der også fortsat tanket op i den relative sikkerhed, som statsobligationerne tilbyder.

Renten på den tiårige statsobligation herhjemme, der har udløb i november 2029, faldt med 3 basispoint til 0,26 pct.

Fra nøgletalsfronten var der ikke meget at forholde sig til mandag, hvor eneste større højdepunkt var et tal for de amerikanske anlægsinvesteringer i december.

De skuffede ved at vise et fald på 0,6 pct. i sidste års sidste måned, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med en fremgang på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture