Aktier i Europa: Flyselskab og bryggeri fløj op i grønne markeder
Foto: Scanpix
Penge Af
Gode nyheder fra verdens næststørste økonomi, den kinesiske, sendte fredag eftermiddag gode vibrationer ind over Europa, hvor de ledende indeks alle endte med små stigninger.

På børserne i London, Frankfurt og Paris var der stigninger på mellem 0,4 pct. og 0,7 pct., samtidig med at det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik op med 0,4 pct.

Stigningerne kom, efter at der tidligere fredag blev offentliggjort et bedre end ventet tal for aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor i februar.

"Nyhederne omkring Kina og den kinesiske økonomi har været bedre end de nyheder, vi har set andre steder. Det står meget klart, at den kinesiske centralbank og myndighederne i landet leverer både finanspolitisk og pengepolitisk støtte, siger Andrew Cole, der er kapitalforvalter i Pictet Asset Management i Hong Kong ifølge Bloomberg TV.

I Stoxx 600-indekset var det især aktierne inden for bilindustrien, føde- og drikkevaresektoren samt detailområdet, der steg pænt oven på den positive overraskelse fra Kina.

Blandt de europæiske selskaber var der fredag god stemning omkring luftfartsselskabet Air France-KLM, der steg 5,4 pct. Den gode kursudvikling fulgte som reaktion på forsonende toner mellem Frankrig og Holland, efter at de to lande i løbet af ugen har mundhuggedes over Air France-KLM, som de begge er storaktionær i.

"Frankrig og Holland vil gøre Air France-KLM til det mest konkurrencedygtige flyselskab i verden, lyder det fra den franske finansminister Bruno Le Marie på et pressemøde med deltagelse af den hollandske ditto, Wopke Hoekstra, ifølge Bloomberg News.

Også verdens største bryggeri, AB Inbev, lå godt til med en stigning på 6 pct., efter at selskabet ifølge Bloomberg News har signaleret planer om at øge sine investeringer i marketing for at sælge mere øl og derved fastholde sin vækst.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne