Før markedet åbner: GN's regnskab kan give aktien optur på ventet rød dag
GN kan komme i positivt fokus efter regnskab, vurderer chefaktieanalytiker.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
GN Group, Sydbank og SAS kan alle komme i fokus onsdag. De tre selskaber er aktuelle med regnskaber fra morgenstunden.

Samlet ser det ud til, at aktiemarkedet generelt starter dagen i rødt, da futures på både britiske FTSE 100-indekset og det tyske DAX-indeks samt de amerikanske ledende indeks falder med op til 0,4 pct. Samlet sluttede C25-indekset herhjemme tirsdag omkring 0,4 pct. højere i indeks 1101,45.

Investorerne får et par timer til at granske tallene fra GN inde handlen starter, og det er tal med stærke signaler og resultater for fjerde kvartal, de kan nærstudere. GN steg med 1,3 pct. til 286,60 kr. tirsdag.

Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, venter, at regnskabet formentligt vil give et stort løft til selskabets aktie, når det danske aktiemarked starter onsdagens handel.

"Det er et relativt stærkt regnskab over hele linjen. Det viser et stærkt fjerde kvartal, og forventningerne er okay. De skal særligt ses, i lyset af at GN historisk set har meldt lidt forsigtigt ud ved årets start," siger han til Ritzau Finans og vurderer, at aktien kan stige mellem 3-5 pct. ved børsåbningen.

Han fremhæver, at både væksten og indtjeningen i oktober, november og december for headset-divisionen GN Audio overraskede meget positivt, mens også væksten i høreapparatdivisionen GN Hearing ramte et godt stykke over forventningerne.

Til gengæld var indtjeningsmarginen for sidstnævnte under analytikernes estimater i fjerde kvartal, men ifølge Michael Friis Jørgensen er det væksten på toplinjen, som lige nu er et af de vigtigste pejlemærker for investorerne.

SAS flyver underskud hjem 

Blandt sidepapirerne viser SAS' regnskab for første kvartal i 2018/19 et underskud efter skat på 469 mio. svenske kr. i kvartalet mod et underskud på 239 mio. svenske kr. i kvartalet i perioden året før. Luftfartsselskabet ser dog et positivt overskud for hele året, fremgår det af regnskabet.

Forventningerne er lidt luftige, da SAS igen grund af de nuværende markedsforhold ikke kan fastsætte mere konkrete forventninger i regnskabet. Det var samme budskab, som SAS også kom med i regnskabet for fjerde kvartal.

Aktien faldt tirsdag med 0,2 pct. til 16,70 kr.

Sydbank, der endte 1,7 pct. lavere i 149,40 kr. tirsdag, kommer ligeledes med regnskab for 2018. Og her vil investorerne blandt andet have fokus på, om banken for syvende kvartal i træk kan tilbageføre nedskrivninger på udlån.

Noget af spændingen blev dog taget ud med bankens nedjustering i december.

Genmab i højeste niveau i syv måneder

Der kan være lidt refleksion hos investorerne i forbindelse med Genmab, der endte 3,5 pct. højere i 1140 kr. tirsdag og ramte det højeste niveau siden juli sidste år. Det var positive resultater med en nu langt mere bekvem version af kræftmidlet Darzalex, der fik investorerne i hopla.

Et studie viste, at Darzalex i en ny version er lige så god som behandlingen med den traditionelle form. Men i forhold til den nuværende markedsførte version er behandlingstiden langt kortere, og derfor spås versionen et stort markedspotentiale.

Ringkjøbing Landbobank, der steg med 5,5 pct. tirsdag til 381,50 kr., kom ligeledes med årsregnskab tirsdag, der viste fremgang på såvel toplinje som bundlinje. Det blev til et proformaoverskud før skat på 952 mio. kr., og der spås om et overskud før skat på 900-1200 mio. kr. i 2019.

Også Jyske Bank kom med årsregnskab tirsdag, hvilket fik aktien til at falde med 3,2 pct. til 247,50 kr. Sidenhen har ABG Sundal Collier ifølge Bloomberg News efterfølgende sænket sit kursmål for aktien 15 kr. til 275 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

Pandora, der steg med 0,5 pct. til 346,80 kr. tirsdag, har været under analytikernes lup. JPMorgan har sænket kursmålet for aktien til 365 kr. fra 450 kr. Den neutrale anbefaling gentages, fremgår det af Bloomberg News.

TCM fortsætter væksten

Tilbage blandt sidepapirerne har TCM Group, der sælger køkkener samt badeværelses- og opbevaringsmøbler, med hjælp fra et stærkt fjerde kvartal leveret vækst både på omsætningen og indtjeningen i hele det forgangne år.

I fjerde kvartal solgte køkkenproducenten for 251,8 mio. kr., hvilket var mere end de 215 mio. kr., der blev solgt for i samme kvartal af forrige år. Det bidrog for kvartalet til en driftsindtjening (EBIT) på 44,3 mio. kr. mod 24,9 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

Og væksten ses fortsætte i 2019 med en forventet omsætning på 960-1000 mio. kr., et EBITA-resultat justeret for engangsposter på 155-165 mio. kr. og et justeret EBIT-resultat på 145-155 mio. kr.

Også Lollands Bank, Strategic Inv og Veloxis kommer med regnskaber i løbet af onsdagen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift