USA: Som ventet i plus men Heinz falder massivt
Kraft Heinz falder voldsomt.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Fredag starter som ventet op i positivt territorium. Der er fredag modsat torsdag nøgletalsfrit i USA, og da det er ugens sidste handelsdag, er det traditionen tro småt med regnskaber.

Aktierne faldt torsdag i USA, da investorerne fik en håndfuld økonomiske data til den svage side, og mens de ventede på nyt fra handelsforhandlingerne mellem Kina og USA.

Fredag stiger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct. efter små ti minutters handel, mens Dow Jones-indekset stiger 0,5 pct., og det teknologitunge Nasdaq stiger 0,4 pct.

Et par regnskaber fredag 

Før børstid har US Cellular, der leverer trådløs kommunikation, og Wayfair, der sælger husholdningsartikler, leveret tal.

US Cellular overrasker med forventningerne for 2019, der er bedre end analytikerne havde ventet, men alligevel falder aktien 7,3 pct. til 51,85 dollar kort efter handelsstart.

Wayfair stiger 23,3 pct. til 144,96 dollar. Det er belønningen for at have leveret bedre end ventet i fjerde kvartal. Tabet per aktie blev 1,12 dollar, mens analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet et tab på 1,30 dollar. Omsætningen kom ind på 2,01 mia. dollar i kvartalet mod ventet 1,97 mia. dollar.

Fortsat fokus på Kraft Heinz

Investorer i Kraft Heinz, som især er kendt for Heinz-ketchup, måtte torsdag konstatere, at de dårlige nyheder vælter ud af regnskabet for fjerde kvartal.

Indtjeningen missede analytikernes forventningerne, børsmyndighederne efterforsker uregelmæssigheder, og koncernen har nedskrevet værdier for 15,4 mia. dollar. Udbyttet sænkes samtidig med mere end en tredjedel.

Warren Buffett ejer 7,66 pct. af Kraft Heinz. Aktien falder 16 pct. til 35,56 dollar fredag.

HP belønnes lidt for tal

Hewlett Packard Enterprise (HP Enterprise) løftede torsdag efter børslukketid prognosen for 2018/19-regnskabet, efter at selskabets spareprogram er begyndt at få effekt, ligesom ny teknologi forbedrer indtjeningen.

Aktien stiger med 1,4 pct. til 16,47 dollar.

Portoselskab mere end halveret

Stamps.com, der via internettet tilbyder en portoservice uden frimærker, hvor kunderne blot printer frankeringen direkte på kuverter og pakker, oplever at få sin aktiekurs mere end halveret fredag

Regnskabet for fjerde kvartal torsdag efter børstid afslørede en skuffende prognose for 2019, og det er med til at få investorerne til at sende aktien ned med 54,4 pct. til 90,46 dollar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May søger om udskydelse af brexit indtil 30. juni

Ekspert om hvidvasksag i andelskasse: "Nordea-sagen var det største beløb, vi har set indtil videre, og nu er der dobbelt op her"

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder