Svensk bank stopper styrtblødning efter mulig hvidvasksag
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Den svenske bank Swedbank har fredag fået stabiliseret et ellers frit fald i aktiekursen, efter det onsdag blev sat i forbindelse med en sag om mulig hvidvask.

Efter to dages store fald på aktiemarkedet er en af bankens storaktionærer og dermed en betydelig ejer i banken kommet Swedbank til undsætning.

I Dagens Industri har direktøren i pensionskassen Alceta, Magnus Billing, fredag udtrykt fuld støtte til ledelsen i Swedbank.

Støtteerklæringen kommer efter to dage med fald i aktiekursen på 13,6 pct. onsdag og 9,3 pct. torsdag.

Fredag har kursen rettet sig op, og med Billings støtteerklæring i ryggen har den genvundet mere end 3 pct. i værdi, skriver Dagens Industri.

Swedbank kom i fokus onsdag i programmet Uppdrag Granskning på SVT.

Ifølge TV-stationen er store mistænkelige pengestrømme gået gennem Swedbank til konti på De Britiske Jomfruøer og i Belize. Der er angiveligt tale om 40 mia. svenske kr.

Senere meldte hvidvaskjægeren Bill Browder sig på banen. Han mener at have beviser for, at beløbet er endnu større, og at sagen trækker tråde til Danske Banks sag om mulig hvidvask i Estland.

Historien om mulig hvidvask står i skarp kontrast til forsikringer fra bankens danske direktør Birgitte Bonnesen, der gennem hele Danske Banks sag flere gange har afvist blankt, at udenlandske kunder har kanaliseret penge gennem banken.

Efter SVT-udsendelsen har Swedbanks kommunikationschef, Gabriel Francke Rodau, oplyst, at banken har fundet mistænkelige transaktioner og oplyst svensk politi om det.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op