Råvarer: Oliepriser falder efter rekordhøjt udbud fra USA's olielagre
Foto: Scanpix
Markeder Af
Oliepriserne falder fredag, efter tal fra de amerikanske olielagre torsdag eftermiddag viste en stigning i oliebeholdningen. Den amerikanske WTI-olie handles fredag morgen i 56,85 dollar mod 56,96 dollar torsdag eftermiddag.

Samtidig er prisen på den europæiske referenceolie, Brent, stort set uændret i forhold til dansk børsluk, men prisen har set et mindre fald siden i går aftes. En tønde af Brentolien koster fredag morgen 66,89 dollar mod 66,86 dollar torsdag eftermiddag.

Det amerikanske energiministerium, EIA, beretter i en rapport torsdag eftermiddag, at råolieproduktion steg med 3,7 mio. tønder om dagen i den forgangne uge. USA's olieudbud nåede således rekordhøje 12 mio. tønder om dagen, hvilket er højere, end det som økonomer forventede.

Ifølge Reuters bliver USA det første land til at nå så høj en produktion.

"Vi ser en samlet amerikansk råolieproduktion ramme 13 mio. tønder om dagen ved årets ende, med et gennemsnit på 12,5 mio. tønder om dagen i 2019," påpeger den amerikanske bank Citi, efter udgivelsen af EIAs rapport, i en analyse ifølge Reuters.

USA underminerer dermed organisationen af olieproducerende lande Opecs tiltag om at skære i produktionen og udbuddet for at booste oliemarkedets priser globalt. Organisation og ikke-tilknyttede producenter, som Rusland, besluttede ved udgangen af sidste år at skære udbuddet med 1,2 mio. tønder om dagen for at undgå en stor forsyningsoverskud.

På markedet for ædelmetaller falder en troy ounce guld fredag morgen og koster 1315,01 dollar mod 1332,11 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6366 dollar mod 6377,50 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud