Valuta: Dollar-retning afhængig af økonomiske data
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er stilstand på valutamarkedet fredag morgen, hvor effekten af de høje amerikanske renter afbalanceres af torsdagens bløde amerikanske økonomiske data, der bød på et uventet fald i ordreindgangen og et svagt boligmarked.

De mange forhandlingsrunder mellem Kina og USA om handel, der gennem de seneste måneder har været et vigtig faktor for kursudviklingen, er så småt begyndt at miste betydningen.

"Valutamarkedet et gået ind i en fase, hvor deltagerne er blevet lidt ufølsomme for den politiske udvikling som for eksempel handelsforhandlingerne mellem USA og Kina samt brexit. Det er tilbage til det fundamentale især for dollar, hvor hver offentliggørelse af data sandsynligvis vil bygge retningsindikatorer langsomt op indtil næste uges arbejdsmarkedsrapport," siger analysechef Takuya Kanda fra Gaitame. Com Research til Reuters.

STERLING I SVINGNINGER

Pundet har svinget ganske voldsomt i indeværende uge, og tiden med store udsving er næppe forbi endnu.

Seneste udvikling i sagaen om Storbritanniens farvel til EU-medlemskab viser, at EU-problematikken ikke bare har splittet befolkningen, i en grad der sjældent før er set, men også banket en kile ned midt i de politiske partier, hvor både Konservative og Labour nu mister parlamentarisk støtte.

Det skyldes, at parlamentsmedlemmer i begge lejre forlader de traditionelle partier i protest mod de respektive ledelsers håndtering af brexit og slår sig sammen i en gruppe, der kræver en folkeafstemning om premierminister Theresa Mays brexit-forhandlingsaftale.

Og snesevis flere - inklusiv højt placerede medlemmer - står til at følge trop, hvis ikke attituden ændres, så et brexit uden aftale undgås.

Der sker, alt imens Theresa May forsøger at overtale EU-Kommissionen chef, Jean-Claude Juncker, til at ændre den allerede underskrevne tilbagetrækningsaftale, i håb om at få den godkendt i det britiske parlament.

Storbritannien står til at forlade Den Europæiske Union uden en aftale, medmindre skilsmisseaftalen er på plads inden 29. marts.

Pund koster fredag morgen 1,3035 dollar mod 1,3060 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1340 dollar mod 1,1345 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster fredag morgen 110,75 yen mod 110,70 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud