Garmin i topform ligger øverst i S&P 500
Garmin laver bl.a. udstyr til sportsfolk.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Garmin, der især er kendt for forbrugerelektronik til sportsudøvere, buldrer i vejret på aktiemarkedet i USA onsdag, da aktien vinder 16,5 pct. til 82,69 dollar per efter et stærkt regnskab for fjerde kvartal.

Med fremgangen topper Garmin-aktien S&P 500-indekset, ligesom den har nået sit højeste niveau i 11 år.

Fjerde kvartal bød på en bedre end ventet omsætning, et stærkt driftsresultat og en bundlinje over konsensus, og samtidig er prognosen for 2019 også over, hvad analytikerne på forhånd havde sat næsen op efter.

- Deres smart wearables er rygende varme. De er ved at blive førende inden for wearables, kommenterer investeringschef Ivan Feinseth i Tigress Financial Partners over for Bloomberg News.

Garmin fik i fjerde kvartal en omsætning på 932 mio. dollar mod ventede 891 mio. dollar, mens det justerede overskud landede på 1,02 dollar per aktie - 25 pct. over konsensus på 80 cent, ifølge Bloomberg News.

I fjerde kvartal voksede salget inden for udendørssegmentet med 25 pct., og Garmin oplyser, at især "adventure" ure klarede sig godt.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 194 mio. dollar mod ventede 150 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 252 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 203 mio. dollar.

For 2019 regner Garmin med en omsætning på 3,50 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 3,70 dollar. Det skal sammenlignes med konsensus på 3,43 mia. dollar på toppen og 3,51 dollar per aktie på bunden.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner