Aktier: Selv Milano og Stockholm sluttede med plus
Plusser på indeksniveau, men Swedbank fik en kæmpe lussing efter afsløring af, at banken har forbindelse til Danske Banks hvidvaskskandale
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder lukkede onsdagen i fin trivsel med et plus for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,7 pct., efter at indekset midt på dagen blot havde præsteret en fremgang på 0,2 pct.

På de store aktiemarkeder steg de toneangivende indeks med 0,7 pct. for FTSE 100 i London, med 0,9 pct. for DAX-indeket i Frankfurt og med 0,7 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Dagens overordnede impuls kom fra en positiv udvikling i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som især støttede det tyske DAX-indeks, hvor et mildere globalt handelsklima gør et særligt godt indtryk.

Selv det italiensk FTSE MIB-indeks og det svenske OMX STKH30-indeks sluttede i grønt efter en negativ udvikling tidligere på dagen.

I Milano var der pres på bankerne efter udtalelser om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, måske kan være undervejs med opbremsning af bankens langsigtede lånetilbud til regionens forretningsbanker. Men Banco BPM reducerede sit fald til 1,1 pct. fra 2,4 pct. hen over dagen.

Det svenske indeks var belastet af et fald for Swedbank, som lukkede 13,6 pct. lavere, som følge af afsløring af, at banken har forbindelse til den hvidvaskskandale, der har Danske Bank i hovedrollen.

Dagens bundskraber blev den britiske supermarkedskæde Sainsbury med et tab på 17,2 pct. i anledning af, at de britiske konkurrencemyndigheder blokerer for Sainsburys køb af detailkæden Asda af amerikanske Walmart for 7,3 mia. pund.

Onsdagens højdespringere i det europæiske aktiemarked var den irske fødevarevirksomhed Glanbia og danske Simcorp. Begge selskaber strøg til tops båret af positivt overraskende regnskaber offentliggjort onsdag morgen. Glanbia-aktien steg 12,9 pct., mens Simcorp vandt 7 pct.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål