Aktier: Selv Milano og Stockholm sluttede med plus
Plusser på indeksniveau, men Swedbank fik en kæmpe lussing efter afsløring af, at banken har forbindelse til Danske Banks hvidvaskskandale
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder lukkede onsdagen i fin trivsel med et plus for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,7 pct., efter at indekset midt på dagen blot havde præsteret en fremgang på 0,2 pct.

På de store aktiemarkeder steg de toneangivende indeks med 0,7 pct. for FTSE 100 i London, med 0,9 pct. for DAX-indeket i Frankfurt og med 0,7 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Dagens overordnede impuls kom fra en positiv udvikling i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som især støttede det tyske DAX-indeks, hvor et mildere globalt handelsklima gør et særligt godt indtryk.

Selv det italiensk FTSE MIB-indeks og det svenske OMX STKH30-indeks sluttede i grønt efter en negativ udvikling tidligere på dagen.

I Milano var der pres på bankerne efter udtalelser om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, måske kan være undervejs med opbremsning af bankens langsigtede lånetilbud til regionens forretningsbanker. Men Banco BPM reducerede sit fald til 1,1 pct. fra 2,4 pct. hen over dagen.

Det svenske indeks var belastet af et fald for Swedbank, som lukkede 13,6 pct. lavere, som følge af afsløring af, at banken har forbindelse til den hvidvaskskandale, der har Danske Bank i hovedrollen.

Dagens bundskraber blev den britiske supermarkedskæde Sainsbury med et tab på 17,2 pct. i anledning af, at de britiske konkurrencemyndigheder blokerer for Sainsburys køb af detailkæden Asda af amerikanske Walmart for 7,3 mia. pund.

Onsdagens højdespringere i det europæiske aktiemarked var den irske fødevarevirksomhed Glanbia og danske Simcorp. Begge selskaber strøg til tops båret af positivt overraskende regnskaber offentliggjort onsdag morgen. Glanbia-aktien steg 12,9 pct., mens Simcorp vandt 7 pct.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder