USA: Aktierne ventede sig til plus - Walmart lyste op
Verdens største arbejdsgiver og dagligvarekæde Walmart steg tirsdag efter et rengskab, som viste fin fremgang i julekvartalet.
Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vekslede tirsdag en blandet start til fremgang på en dag, hvor der egentlig ikke var de store nyheder, men hvor investorerne var afventende i forhold til nyt fra handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,2 pct., Dow Jones-indekset gik marginalt op, og teknologitunge Nasdaq vandt 0,2 pct.

Investorerne havde efter den lang weekend blandet lidt skepsis ind i sidste uges optimisme forud for genoptagelsen af handelsforhandlingerne mellem USA og Kina i Washington tirsdag og inden offentliggørelsen onsdag af referatet af den amerikanske centralbanks seneste rentemøde.

Ventede på centralbanken og handelsnyt


Banken er de seneste måneder vendt rundt fra at være en inflations- og væksthøg til både på renten og på den kvantitative pengepolitik at være mere dueagtig - altså blødere.

- Det er et underliggende positivt marked, som stiger uden egentlige nyheder. Walmart er kommet med godt regnskab og trækker lidt op. Ellers har vi lidt en dans på stedet, mens vi venter, siger seniorstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

Han peger på, at de amerikanske selskaber køber kraftigt op for tiden og lægger en hånd under markedet. Ifølge en analyse fra Bank of America har selskaberne i S&P 500 købt 91 pct. mere op indtil nu i 2019 sammenlignet med samme periode sidste år.

- På den front er vi inde i en meget stærk periode. Selskaberne har tilsyneladende troen på, at det er godt at købe egne aktier nu.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen er investorerne dog overordnet tilbageholdende i denne uge, hvor de holder øje med nyt fra handelsmøderne mellem USA og Kina i Washington.

- Vi har et asymmetrisk risikobillede. Hvis ikke der kommer en aftale på plads, så bliver det negativt for aktierne. En delvis aftale er stort set allerede inde i kurserne, og markedet vil blive skuffet, hvis ikke der kommer en god aftale.

Walmart med i top

Råvarer og materialer toppede tirsdag blandt sektorerne i S&P 500 med et plus på 0,6 pct. Fulgt af forsyning - også med 0,6 pct. Dagligvarer steg 0,5 pct., og kommunikationsservice og cyklisk forbrug gik frem med henholdsvis 0,3 og 0,5 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, endte tirsdag næsten uændret.

Blandt de store aktier var der fremgang til internetdetailkæmpen Amazon, der trak mest op med et plus på 1,2 pct. Shampoo- og sæbeproducenten Procter & Gamble vandt også 1,5 pct., og Walmart bidrog med et plus på 2,1 pct.

Walmarts var tirsdagens solstråle, da dagligvaregigantens regnskab vidnede om en bedre end ventet indtjening i fjerde kvartal, samtidig med at det sammenlignelige salg for butikker i USA med en vækst på 4,2 pct. også var bedre, end analytikerne havde regnet med. Det var samtidig syttende kvartal i træk, at Walmart løftede sit salg i USA.

Mineselskab øverst


I toppen af S&P 500 lå dog Freeport-McMoran. Det amerikanske mineselskab overraskede i sidste uge med et bedre end ventet regnskab, og tirsdag fik aktien et løft mere, da investeringsbanken Citigroup løftede sin anbefaling af aktien til "køb". Freeport-McMoran steg 6,6 pct.

Olieselskabet Noble Energy vandt samtidig 4,7 pct. som belønning for at reducere i investeringerne, selv om resultatet i fjerde kvartal skuffede.

I bunden af indekset var Electronic Arts, som faldt med 3,6 pct. Investorerne solgte tirsdag ud, efter at koncernens seneste spillancering, Anthem, har fået lunke anmeldelser på store spilsites. Aktien er ellers efter et skuffende regnskab kommet stærkt igen de seneste uger på nyheden om, at dets andet nye spil, Apex Legends, har haft en lancering, som overgår tidens helt store hit, Fortnite, fra konkurrenten Epic Games.

Blandt de mindre selskaber faldt Weight Watchers International med 4,5 pct. efter en negativ analyse fra JPMorgan, der nu har anbefalingen "undervægt" for aktien mod tidligere "neutral".

Transocean, der driver borerigge, faldt desuden 2,2 pct. efter et kvartalsregnskab med et større underskud end forudset.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture