Aktier: William Demant ramte bunden i Europa
Høreapparatvirksomheden William Demant faldt over 9 pct. tirsdag. Billedet viser støbeforme til høreapparater.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
Børserne i Europa var overvejende til den negative side tirsdag, hvor investorerne ikke fik overbevisende grunde til at købe aktier.

Danske William Demant sluttede desuden allernederst i det store Stoxx 600-indeks over nogle af de største og mest handlede aktier i Europa, efter at høreapparatselskabet skuffede med sit regnskab for 2018 og forventningerne til 2019.

Markedet blev i løbet af formiddagen rystet af svage nøgletal fra Italien, og mange ventede desuden nervøst på nyheder fra USA. Både udfaldet af handelsforhandlingerne mellem USA og Kina og resultatet af amerikanernes kritiske blik på den tyske bilsektor er i fokus, men der var intet nyt at hente.

Samlet sluttede Stoxx 600-indekset 0,3 pct. lavere i 368,85, og ingen enkeltaktie klarede sig bare halvt så dårligt som William Demant, der faldt 9,2 pct.

Med i den kedelige ende var HSBC med et fald på 4,1 pct., der efter et skuffende regnskab vejede på banksektoren.

Nær toppen af Stoxx 600 steg tyske Wirecard pænt for anden dag i træk, efter at de tyske myndigheder indførte et forbud mod short-selling af aktien - spekulation i kursfald. Aktien vandt 4,2 pct. oven på mandagens kurshop på 15 pct. Der er dog stadig 40 pct. op til aktiens niveau fra slutningen af januar, hvor avisrygter om mulig svindel i selskabet satte gang i en drastisk kursnedtur.

Øverst i indekset steg schweiziske Straumann 5,5 pct. takket være et pænt årsregnskab fra tandproteseproducenten.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud