Penge Af
Et sæt skræmmende nøgletal fra Italien gav tirsdag formiddag den laveste rente for den danske 2027-obligation nogensinde. Ud på dagen blev rentefaldet dog begrænset og senere helt udslettet.

Således sluttede den toneangivende tiårige obligation uændret i 0,02 pct., efter at den havde været nede at røre minus 0,003 pct. i formiddagens løb.

Italiens industri oplevede et fald på 7,3 pct. i salget og 5,3 pct. i ordrerne i december - sammenlignet med samme måned i 2017, viste en opgørelse fra landets nationale statistikbureau, Istat, klokken 10. Der var ikke estimater for tallene, men de var tilpas negative til at give en kraftig markedsreaktion.

- Industriordrer er følsomme og springer meget fra måned til måned, så man skal se det over en bredere kam, men vi har haft en faldende tendens i Italien i 2018, så det skræmmer noget, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

Også i andre nordeuropæiske lande faldt renten hastigt for så at genvinde det tabte ud på eftermiddagen. Undtagelsen var Sverige, hvor et overraskende lavt inflationstal for januar gav kursfald på 4 basispoint for det tiårige papir.

I krisens kerneland, Italien, endte den tiårige rente 3 basispoint højere i 2,78 pct. Den nåede dog at berøre 2,84 pct. ved 11-tiden, da pessimismen var på sit højeste.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan