Penge Af
Et sæt skræmmende nøgletal fra Italien gav tirsdag formiddag den laveste rente for den danske 2027-obligation nogensinde. Ud på dagen blev rentefaldet dog begrænset og senere helt udslettet.

Således sluttede den toneangivende tiårige obligation uændret i 0,02 pct., efter at den havde været nede at røre minus 0,003 pct. i formiddagens løb.

Italiens industri oplevede et fald på 7,3 pct. i salget og 5,3 pct. i ordrerne i december - sammenlignet med samme måned i 2017, viste en opgørelse fra landets nationale statistikbureau, Istat, klokken 10. Der var ikke estimater for tallene, men de var tilpas negative til at give en kraftig markedsreaktion.

- Industriordrer er følsomme og springer meget fra måned til måned, så man skal se det over en bredere kam, men vi har haft en faldende tendens i Italien i 2018, så det skræmmer noget, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

Også i andre nordeuropæiske lande faldt renten hastigt for så at genvinde det tabte ud på eftermiddagen. Undtagelsen var Sverige, hvor et overraskende lavt inflationstal for januar gav kursfald på 4 basispoint for det tiårige papir.

I krisens kerneland, Italien, endte den tiårige rente 3 basispoint højere i 2,78 pct. Den nåede dog at berøre 2,84 pct. ved 11-tiden, da pessimismen var på sit højeste.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud