Penge Af
Et sæt skræmmende nøgletal fra Italien gav tirsdag formiddag den laveste rente for den danske 2027-obligation nogensinde. Ud på dagen blev rentefaldet dog begrænset og senere helt udslettet.

Således sluttede den toneangivende tiårige obligation uændret i 0,02 pct., efter at den havde været nede at røre minus 0,003 pct. i formiddagens løb.

Italiens industri oplevede et fald på 7,3 pct. i salget og 5,3 pct. i ordrerne i december - sammenlignet med samme måned i 2017, viste en opgørelse fra landets nationale statistikbureau, Istat, klokken 10. Der var ikke estimater for tallene, men de var tilpas negative til at give en kraftig markedsreaktion.

- Industriordrer er følsomme og springer meget fra måned til måned, så man skal se det over en bredere kam, men vi har haft en faldende tendens i Italien i 2018, så det skræmmer noget, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

Også i andre nordeuropæiske lande faldt renten hastigt for så at genvinde det tabte ud på eftermiddagen. Undtagelsen var Sverige, hvor et overraskende lavt inflationstal for januar gav kursfald på 4 basispoint for det tiårige papir.

I krisens kerneland, Italien, endte den tiårige rente 3 basispoint højere i 2,78 pct. Den nåede dog at berøre 2,84 pct. ved 11-tiden, da pessimismen var på sit højeste.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"