Markedet lukker: William Demant sendt i kulkælderen efter regnskab
Høreapparatselskabet William Demant fik hård kurslussing
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Penge Af
C25 faldt for første gang i syv handelsdage tirsdag, hvor den seneste uges forsigtige optimisme var forsvundet for markedet, mens William Demant Holding blev straffet for et skuffende årsregnskab.

Det danske eliteindeks endte 0,8 pct. lavere i 1083,4. Kurven knækkede især nedad ved 10-tiden, da der kom nye nøgletal fra Italiens industri, der var i alt andet end topform i december.

- Industriordrer er følsomme og springer meget fra måned til måned, så man skal se det over en bredere kam, men vi har haft en faldende tendens i Italien i 2018, så det skræmmer noget, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

- Derudover træder markedet meget vande, da mange venter på at finde ud af, hvad der sker med brexit, handelskrigen mellem USA og Kina samt USA's planer om told på tyske biler, tilføjer Martin Lundholm.

William Demant til bunds


Høreapparatproducenten William Demant Holding (WDH) kom med sit regnskab for 2018 tirsdag morgen, og det levede ikke helt op til analytikernes forventninger.

WDH omsatte for 7,16 mia. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, hvilket var tæt på det ventede i markedet. Til gengæld landede driftsresultatet i andet halvår på 1306 mio. kr. mod ventet 1422 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

- Indtjeningen er negativt påvirket af højere end ventet omkostninger til forskning og udvikling frem mod lanceringen af en række nye high-end produkter samt manglen på vækst i detailforretningen, hvilket har en udvandende effekt på marginen, skriver Janne Vincent Kjær, der er analytiker i Jyske Bank.

I Sydbank bemærker analytiker Morten Imsgard, at selskabets prognose for 2019 skuffer. WDH venter i år at realisere et driftsoverskud på 2,65-2,95 mia. kr., mens analytikerne inden regnskabet spåede et EBIT-resultat i 2019 på 2981 mio. kr.

WDH-aktien endte med at falde 9,2 pct. til 200,40 kr. og tog klart bundpladsen i C25.

Også høreapparatkollegaen GN havde en dårlig dag og faldt 3,7 pct. til 285,90 kr.

Pandora faldt trods analyse 


Pandora fik hævet kursmålet af investeringsbanken Carnegie til 360 kr. fra 335 kr., mens svenskerne fastholder anbefalingen "hold". I et notat lægger banken blandt andet vægt på, at Pandoras "Programme Now"-strategiplan har både styrker og svagheder, men er netto positiv.

Det hindrede dog ikke Pandora-aktien i at falde 2,7 pct. til 319,50 kr.

FLSmidth kunne tirsdag morgen se det australske mineselskab BHP Billiton levere et skuffende regnskab for første halvår af 2018/19. Det underliggende resultat endte på 3,73 mia. dollar mod ventede 4,37 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg.

Selskabet fastholdt forventningerne for hele året, men pointerede, at handelskonflikten er en risiko for den økonomiske vækst.

FLSmidth-aktien faldt 2,6 pct. til 306,60 kr. og var dermed også i den kedelige ende af C25.

I toppen af C25 havde Lundbeck og A.P. Møller-Mærsk pæne dage og steg begge mere end 1 pct., uden at der var store nyheder ude om de selskaber.

Uden for eliteindekset fik Nordfyns Bank en hård medfart efter sit årsregnskab for 2018. Banken tjente færre penge end sidste år, blandt andet efter store nedskrivninger i fjerde kvartal, og spådommen for 2019 er endnu et dyk i overskuddet. Der betales heller ikke udbytte, som det ellers har været praksis de seneste seks år.

Det bidrog til et fald på 8,6 pct. til Nordfyns-aktien, der nu koster 635 kr.

Jutlander Bank kom også med et årsregnskab med svagere resultater end 2017, men den bankaktie steg 0,6 pct. til 181 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner