Aktier: Wall Street åbner med små minusser
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktieindeks starter den korte aktieuge med små fald tirsdag.

En let nervøs stemning har tag i markedet, mens forhandlingerne mellem USA og Kina, som forsøger at finde fælles fodslag på handelsområdet, tirsdag fortsætter i Washington. Parterne mødtes sidste uge i Beijing, men det har været småt med konkrete meldinger, og derfor er der stadig risiko for en optrapning af handelskrigen med toldforhøjelser i starten af marts.

Indtil videre reagerer markedet ved at sende lidt aktierne i negativ retning. Efter knap ti minutters handel falder S&P 500-indekset 0,1 pct., mens Dow Jones og Nasdaq ligger med fald på lidt under 0,1 pct.

Mandag var der lukket på det amerikanske aktiemarked på grund af helligdagen Presidents' Day.

Tirsdag har Walmart, et af verdens største selskaber inden for dagligvarehandel, aflagt regnskab. Og selskabet havde en bedre end ventet indtjening i fjerde kvartal, da resultatet per aktie endte på 1,41 dollar mod ventet 1,34 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det sammenlignelige salg for butikker i USA var også bedre, end analytikerne havde regnet med, da det steg med 4,2 pct. og dermed slog forventningerne med 1 pct.point. Fremgangen var blandt andet drevet af højere priser, skriver Bloomberg News.

Det er attende kvartal i træk, at Walmart har salgsvækst i USA, og fremgangen var også højere end de 3 pct., som detailgiganten selv havde forventet.

Walmart-aktien stiger 3,6 pct. i den tidlige handel oven på det lovende regnskab, som opvejer noget af den seneste tids frygt for et svagt detailsalg i USA. Salget i de amerikanske butikker faldt 1,8 pct. i december i forhold til november - den værste udvikling i mere end ni år.

Blandt de mindre selskaber falder Weight Watchers International med 7,2 pct. efter en negativ analyse fra JPMorgan, der nu har anbefalingen "undervægt" for aktien mod tidligere "neutral". Kursmålet er på 25 dollar, mens aktien falder til lige over 28 dollar fra fredagens lukkekurs på 30,28 dollar.

Transocean, der driver borerigge, falder efter et kvartalsregnskab med et større underskud end forudset. Olieserviceselskabet ligger 1,8 pct. lavere i 8,77 dollar.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regering og DF indgår aftale om indsats mod jordforurening: "Der skal styr på tingene"

Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud