Penge Af
Der er røde fortegn i C25-indekset tirsdag ved frokosttid, hvor især en regnskabsskuffelse fra William Demant og sløje nøgletal fra Italien bremser investeringslysten.

Ved 11.30-tiden ligger det danske eliteindeks i et fald på 0,2 pct. til 1089,6 og går dermed mod sit første fald på syv handelsdage.

Kurven knækkede især nedad ved 10-tiden, da der kom nye nøgletal fra Italiens industri, der var i alt andet end topform i december.
  - Industriordrer er følsomme og springer meget fra måned til måned, så man skal se det over en bredere kam, men vi har haft en faldende tendens i Italien i 2018, så det skræmmer noget, siger Martin Lundholm, der er porteføljemanager i Spar Nord.

- Derudover træder markedet meget vande, da mange venter på at finde ud af, hvad der sker med brexit, handelskrigen mellem USA og Kina samt USA's planer om told på tyske biler, tilføjer Martin Lundholm.

WILLIAM DEMANT DUKKES

Høreapparatproducenten William Demant Holding (WDH) kom med sit regnskab for 2018 tirsdag morgen, og overordnet set var det et regnskab, som ikke levede helt op til analytikernes forventninger.

WDH omsatte for 7160 mio. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv sigtede efter et salg på 7189 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede i andet halvår på 1306 mio. kr. mod ventet 1422 mio. kr. blandt analytikerne.

  - De indfrier lige nøjagtig forventningerne som lovet. Indtjeningsmæssigt var regnskabet ikke helt så stærkt, men salgsmæssigt ser det dog OK ud og er tæt på det ventede, siger analytiker i Sydbank Morten Imsgard.

Ifølge analytikeren halter William Demants indtjening efter markedets forventninger - både i resultaterne for andet halvår af 2018 samt i selskabets prognose for 2019.

WDH venter i indeværende år at realisere et driftsoverskud på 2,65-2,95 mia. kr., mens analytikerne inden regnskabet ventede et EBIT-resultat i 2019 på 2981 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

WDH-aktien falder 7,0 pct. til 205,20 kr. og tager bundpladsen i C25.

PANDORA FALDER TRODS ANALYSE

Pandora har fået hævet kursmålet af investeringsbanken Carnegie, men smykkeselskabet ligger alligevel næstsidst i C25.

Carnegie øger kursmålet til 360 kr. fra 335 kr. og fastholder anbefalingen "hold". I notatet lægger banken blandt andet vægt på, at Pandoras "Programme Now"-strategiplan har både styrker og svagheder, men er netto positiv.

Det hindrer dog ikke Pandora-aktien i at falde 1,8 pct. til 322,40 kr.

FLSmidth kunne tirsdag morgen se den australske mineselskab BHP Billiton levere et skuffende regnskab for første halvår af 2018/19. Det underliggende resultat endte på 3,73 mia. dollar mod ventede 4,37 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg.

Selskabet fastholdt forventningerne for hele året, men pointerede, at handelskonflikten er en risiko for den økonomiske vækst.

FLSmidth-aktien falder 1,4 pct. til 310,50 kr. og er dermed også i den kedelige ende af C25.

VESTAS TIL TOPS

Vestas topper eliteindekset efter to løftede kursmål. Det er amerikanske Goldman Sachs og franske Société Générale, der har sat kursmålene op med henholdsvis 30 kr. til 660 kr. og 50 kr. til 495 kr. ifølge data fra Bloomberg. Deres respektive anbefalinger, "køb" og "sælg", ændres der ikke ved.

Vestas-aktien stiger 0,9 pct. til 556,40 kr.

Uden for C25-indekset præsenterer Jutlander Bank og Nordfyns Bank tirsdag regnskaber for fjerde kvartal, og opkøbsmålet Admiral Capital kommer med halvårsregnskab. Ingen af de tre aktier flytter sig nævneværdigt.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"