Markeder Af
Der er udsigt til en stille start på det danske rentemarked tirsdag, hvor investorerne op ad formiddagen vil holde særligt øje med nyheder fra Tyskland og Storbritannien.

Det vurderer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank.

- Omdrejningspunktet i dagens nøgletalskalender vil være ZEW-indekset fra Tyskland og den britiske arbejdsmarkedsrapport. En skuffende udvikling i et af de to vigtige nøgletal kan give mindre rentefald i dag. Også ECB's direktionsmedlem Peter Praets tale kan vise sig at blive vigtig, skriver han i en kommentar.

Mandag holdt renten på den toneangivende danske statsobligation sig i ro og endte uændret i 0,02 pct. i forhold til fredag efter et mindre fald til 0,01 pct. fra morgenstunden.

Der var ikke mange nyheder at forholde sig til på makrofronten mandag, men anderledes ser billedet ud tirsdag, hvor handlen med amerikanske T-bonds igen er i gang på markedet i Tokyo, efter at det amerikanske marked mandag holdt lukket på grund af helligdagen Presidents' Day.

I Tokyo handles den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation efter den lange weekend med en rente på 2,67 pct.

Den tiårige rente lukkede fredag med en stigning på knap 1 basispoint i 2,66 pct. på baggrund af gode amerikanske nøgletal og positivt handelsnyt. Det var samtidig et halvt point under renteniveauet, da det danske obligationsmarked lukkede fredag.

I løbet af tirsdagen kommer der en række nøgletal, som investorerne kan forholde sig til. I Storbritannien offentliggøres jobrapporten for december klokken 10.30, mens Tyskland klokken 11.00 offentliggør ZEW-tillidsindeks og ZEW-forventningsindeks for februar.

Klokken 11.00 kommer også nøgletal fra Eurozonen i form af ZEW-forventningsindekset for februar og produktionen i bygge og anlæg for december.

Senere på dagen går Peter Praet, der er medlem af ECB's direktion, på talerstolen i Berlin, mens USA også offentliggør NAHB-boligindeks for februar. Loretta J. Mester, der er chef for Federal Reserve i Cleveland med stemmeret i FOMC, går tirsdag også på talerstolen.

Ugens helt store fokus er dog referatet fra den amerikanske centralbank Federal Reserves seneste rentemøde. Det offentliggøres onsdag aften dansk tid.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Socialdemokratiet vil alliere sig med virksomhederne i klimakamp: Erhvervslivet har været foran Christiansborg

Tobaksboss: "Vi er ét opkøb fra at være verdens største"

Udlejningsportal med dansk stifter henter 300 mio kr

Kåre Schultz' Teva står til milliardgevinst, hvis Lundbeck får held med opkøb

Her er aktiechefs fire farlige aktieråd: Sådan vinder du Børsens aktiespil

Aktieåbning i USA: Røde tal efter olieangreb - Lundbeck-køb bankes op

Analysechef om at Draghi vil have politikerne frem i førersædet: "Det er svært at bruge finanspolitik som den cykliske udjævner"

Nestor i dansk biotek står til at blive forgyldt efter Lundbecks købstilbud: "Pragtfuldt at blive valideret med sådan et købstilbud"

Skattestyrelsen retter krav mod Nordea i udbyttesag: Kræver 900 mio