Aktietendens: Regnskabsaktuelle William Demant og Vestas i fokus
William Demant Holdings administrerende direktør, Søren Nielsen, har fremlagt regnskab for 2018.
Foto: PR
Penge Af
Inden for det danske eliteindeks, C25-indekset, som mandag endte i grønt med en stigning på 0,2 pct. i 1092,23, har høreapparatsproducenten William Demant Holding tidligt tirsdag gjort status for regnskabsåret 2018, og også uden for C25 byder dagen på regnskaber fra et par danske selskaber.

Amerikanske aktiefutures peger tirsdag morgen i begge retninger, hvor futures for Dow Jones og S&P 500 peger på marginale fald, mens Nasdaq-futuren stiger 0,1 pct. Også den tyske DAX-future stiger 0,1 pct., og det kan indikere, at det danske marked fra morgenens begyndelse kan lægge sig i grønt terræn.

WILLIAM DEMANT SKUFFER ANALYTIKERNE

Forud for børsens åbning har høreapparatskoncernen William Demant Holding aflagt regnskab for fjerde kvartal 2018.

Selskabet kom ud af andet halvår 2018 med dårligere resultater end ventet blandt analytikerne. Selskabet omsatte for 7160 mio. kr. i de sidste seks måneder af sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv sigtede efter et salg på 7189 mio. kr.

Driftsresultatet (EBIT) landede i andet halvår på 1306 mio. kr. mod ventet 1422 mio. kr. blandt analytikerne og 1279 mio. kr. på den post i den tilsvarende periode et år tidligere. EBIT-marginen blev i perioden 18,2 pct. mod ventet 19,9 pct. og 19,1 pct. i andet halvår 2017.

På de nedre regnskabslinjer landede William Demant Holding et resultat før skat på 1214 mio. kr. og et nettoresultat på 936 mio. kr. i andet halvår mod ventet 1375 mio. kr. og 1087 mio. kr. blandt analytikerne.

William Demant Holding venter i 2019 at realisere et driftsoverskud (EBIT) på 2,65-2,95 mia. kr. I 2018 hentede selskabet som nævnt et driftsresultat (EBIT) på 2532 mio. kr. Det tal var belastet af restruktureringsomkostninger på 120 mio. kr., som er blevet brugt til blandt andet at samle størstedelen af selskabets produktion i store centre i Polen og Mexico.

Analytikerne havde inden regnskabet ventet et EBIT-resultat i 2019 på 2981 mio. kr., viser estimater indsamlet af selskabet selv. Mandag lukkede William Demant-aktien med en stigning på 0,5 pct. til 220,60 kr.

VESTAS' KURSMÅL UNDER LUP

Efter den danske børs' lukketid mandag løftede investeringsbanken Goldman Sachs kursmålet for Vestas-aktien til 660 kr. fra 630 kr. Anbefalingen af aktien lyder fortsat på "køb", og det kan tirsdag få investorerne til at se i aktiens retning.

Tirsdag morgen har også franske Société Générale justeret sit kursmål for Vestas-aktien. Kursmålet lyder nu på 445 kr. mod tidligere 395 kr. Anbefalingen "sælg" fastholdes.

Mandag sluttede vindemølleproducentens aktie med et fald på 0,5 pct. til 551,20 kr.

FLSmidth kan tirsdag komme i fokus, efter at det australske mineselskab BHP Billiton har leveret et skuffende regnskab for første halvår af regnskabsåret 2018/2019. Det underliggende resultat endte på 3,73 mia. dollar mod ventede 4,37 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg.

Selskabet fastholdt forventningerne for hele året, men pointerede, at handelskonflikten er en risiko for den økonomiske vækst.

FLSmidth-aktien endte mandagen med en stigning på 0,8 pct. til 314,90 kr.

Også Chr. Hansen kan få opmærksomhed i tirsdagens marked, efter at selskabets kunde Danone fra morgenstunden har aflagt regnskab for fjerde kvartal.

Chr. Hansen-aktien steg mandag 0,4 pct. til 660,00 kr.

BANKER AFLÆGGER REGNSKABER

Uden for C25-indekset præsenterer Jutlander Bank og Nordfyns Bank tirsdag regnskaber for fjerde kvartal. De to selskabers aktier lukkede mandag med stigninger på henholdsvis 2,3 pct. og 1,5 pct. til 180,00 kr. og 695,00 kr. Det skete på en dag, hvor banksektoren generelt havde medvind de europæiske børser.

Tirsdag har den amerikanske børs igen åbent, efter at markedet mandag holdt lukket på grund af helligdagen Presidents' Day.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner