Penge Af
Der er mandag små udsving at spore i det danske eliteindeks, C25, hvor Danske Bank uden selskabsspecifikt nyt lægger sig øverst med en stigning på 1,8 pct. til 126,60 kr.

C25 stiger med 0,4 pct. til 1093,62, efter at der fra morgenstunden har været solide plusser at spore i Asien, hvor Nikkei-indekset i Tokyo steg 1,9 pct.

Den positive stemning på det asiatiske marked er foranlediget af seneste nyt i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, lyder det fra Ib Fredslund Madsen, underdirektør aktiestrategi hos Jyske Bank:

- Det er optimisme omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, der driver stigningerne. Kina hævdede i fredags, at man i princippet var blevet enig om hovedlinjerne i handelsaftalen.

- USA kunne dog ikke bekræfte, selvom Trump sagde, at forhandlingerne gik "very well", skrev han i en kommentar inden børsåbning.

DSV-aktien, der fredag var en af de mest stigende, øger fra børsåbning med 0,4 pct. og koster nu 537,80 kr. Fredag kom det frem, at transportgiganten ugen forinden havde lagt et nyt bud på den schweiziske konkurrent Panalpina.

Det nye bud består udelukkende af kontanter og er derfor forhøjet en smule på den front, men grundet DSV-aktiens stigninger siden det første bud er tilbuddet faktisk mindre værd end det første.

Høreapparatkoncernen William Demant kommer tirsdag med regnskab for andet halvår 2018 og hele sidste år. Selskabet ventes at præsentere endnu et rekordregnskab med fremgang på alle hovedposter.

For 2019 er der umiddelbart også udsigt til mere fremgang, hvis man skæver til analytikernes forhåndsestimater. Aktien stiger mandag 0,6 pct. til 220,80 kr.

I bunden af det danske eliteindeks placerer Pandora sig uden selskabsspecifikt nyt med et fald på 0,7 pct. til 332,40 kr. Det eneste andet selskab, der falder i C25, er Vestas, der - også uden væsentlige nyheder - ligger 0,1 pct. lavere i 552,40 kr.

Rovsing kommer med mandagens sort eneste annoncerede nyhedsmæssige input, når selskabet, der leverer tekniske løsninger til rumfartsindustrien, kommer med regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019.

Der ventes i regnskabsåret 2018/19 en omsætning i niveauet 28-32 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet -1 til 1 mio. kr. Aktien falder 2,4 pct. fra børsåbning og koster 0,09 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 1,49 mia euro

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København, måske op mod 10 pct.

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Norsk verdensmester i skak vil spille mod danskerne

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter