Valuta: Dollar på retræte mens pund får fornyet opmærksomhed
Foto: Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar er på retræte over for de øvrige store valutaer, hvor især britiske pund soler sig i en nyvunden status som investorfavorit.

Det er ifølge rygtemarkedet store sterling-opkøb fra hedgefonde der står bag en markant styrkelse over weekenden efter en forsonende tone omkring brexit fra den irske udenrigsminister og stærkere end ventede britiske detailsalgsdata.

Og uden nye ulykker fra Westminsters side satses der på en mindelig løsning på brexit-problematikken frem for en nedsmeltning i form af en skilsmisse uden nogen form for aftaler med EU.

Seneste har de japanske myndigheder slået en mere kølig tone an i handelsforhandlingerne med Storbritannien, der er i tidsnød for at få sat et plaster på det japanske handelssamkvem, der vil synke i grus, når EU-forlades.

Under en femtedel af Storbritanniens udenrigshandelsaftaler, som hidtil har været baseret på EU-handelsaftaler, er blevet forhandlet på plads. Både Kina og Japan har vist sig mere forbeholdne, end de britiske brexit-fortalere havde ventet.

RISIKOLYST PRESSER DOLLAR

Amerikanske dollar fravælges mandag, da stigende forventninger om en amerikansk-kinesisk handelsaftale får investorerne til at se bort fra sikkerhed og i stedet satse på mere risikofyldte aktiver.

Både USA og Kina har rapporteret om fremskridt i fem dage lange forhandlinger i Beijing i sidste uge, selv om meldingen fra Det Hvide Hus er, at der stadig skal gøres meget arbejde for at gennemtvinge forandringer i den kinesiske handelsadfærd.

"Handel er det store fokus for markederne. Og med forhandlinger, der skifter fra Beijing til Washington, kan vi få flere nyheder," siger markedschef Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Reuters.

Forhandlingerne fortsætter i næste uge i Washington.

Pund koster mandag morgen 1,2915 dollar mod 1,2820 dollar fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1315 dollar mod 1,1265 dollar fredag eftermiddag, og dollar koster 110,50 yen mod 110,45 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture