Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked
DSV-topchef Jens Bjørn Andersen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Penge Af
DSV kravlede stille og roligt opad i løbet af fredagen og endte blandt de øverste i det danske eliteindeks, oven på nyheden om at transportgiganten har fremsat et nyt bud på den schweiziske konkurent Panalpina.

Fredag kom det frem, at DSV onsdag i sidste uge løftede sit kontante tilbud på Panalpina til 180 schweizerfranc per aktie fra tidligere 170 franc. Det nye bud indeholder ikke nogen DSV-aktier, hvilket var tilfældet i det oprindelige bud.

Baseret på den dagsaktuelle valutakurs har buddet en værdi af 28,1 mia. kr., hvor det oprindelige bud på daværende tidspunkt havde en værdi af omkring 26,5 mia. kr.

Ifølge børsmægler Daniel Fabricius fra ABG Sundal Collier har markedet taget positivt imod, at buddet nu udelukkende er kontant, idet man kunne frygte, at storaktionæren Ernst Göhner-gruppen ikke var interesseret i en position i DSV.

- I og med DSV nu har lagt et bud kun bestående af kontanter, hvor Ernst Göhner-gruppen slipper for en position i DSV, kan der være en større sandsynlighed for, at købet kan lykkes, vurderer han.

DSV-aktien steg 2,3 pct. til 535,60 kr. Øverst i indekset endte Ambu med en stigning på 2,6 pct. til 160,70 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

C25-indekset lå i negativt terræn stort set hele formiddagen, men i løbet af eftermiddagen vendte stemningen, og det danske eliteindeks endte 0,6 pct. højere i 1089,62.

Banker til tops 

De danske banker havde fredag en god dag på børsen i København, hvor Jyske Bank steg 1,7 pct. til 259,90 kr. Danske Bank steg 1,6 pct. til 124,40 kr., mens Sydbank lagde 0,7 pct. til og endte i 152,20 kr.

Der var fredag ikke selskabsspecifikke nyheder ude om bankerne, men banksektoren endte også som en af de mest stigende sektorer på tværs af Europa.

A.P. Møller-Mærsk fik fredag nyt om rateudviklingen i form af Shanghai Containerized Freight Indexet (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden.

Indekset viste et fald på 4,9 pct. i løbet af de seneste to uger. I sidste uge var der ingen beregning af SCFI på grund af det kinesiske nytår.

Mærsks B-aktie steg alligevel med 1,0 pct. til 9044 kr.

Bundskrabere 

Nederst i det danske eliteindeks endte Royal Unibrew, der uden selskabsspecifikt nyt faldt 1,5 pct. til 505,50 kr.

I bunden havde bryggeriet selskab af GN Group, der faldt 1,0 pct. til 299 kr. Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien til "akkumuler" fra "køb", mens kursmålet er blevet løftet til 325 kr. fra 315 kr.

Også branchefællen William Demant er blevet kigget efter i sømmene, og Handelsbanken har her løftet anbefalingen til "akkumuler" fra "reducer". Kursmålet er blevet hævet med 20 kr. til 235 kr. Aktien faldt trods det med 0,8 pct. til 219,60 kr.

Uden for det danske eliteindeks steg NKT 0,4 pct. til 116,50 kr. Kabelproducenten har fået løftet sit kursmål af Credit Suisse til 70 kr. fra 65 kr., mens anbefalingen fortsat er "underperform".

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May søger om udskydelse af brexit indtil 30. juni

Ekspert om hvidvasksag i andelskasse: "Nordea-sagen var det største beløb, vi har set indtil videre, og nu er der dobbelt op her"

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder