Politik og nyt fra handelsfronten løfter amerikanske aktier
Donald Trump.
Foto: Ritzau Scanpix.
De amerikanske aktier steg solidt tirsdag på gode nyheder fra den politiske front, da der mandag aften var nyt om en mulig budgetaftale i USA, og da præsident Trump tirsdag var åben for at skyde deadline for nye tariffer i handelskrigen.

Bl.a. gjorde Under Armour, der ejer danske Endomondo, sig positivt bemærket.

Det brede S&P 500-indeks steg 1,3 pct., mens Dow Jones-indekset vandt frem med 1,5 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig også op med 1,5 pct.

Trump åbner

Det gode humør skyldtes indledningsvist nyheden om, at demokraterne og republikanerne i den amerikanske kongres har indgået en principaftale om et nyt budget med flere penge til grænsesikkerhed, der, hvis præsident Donald Trump godkender den, kan afværge endnu en delvis nedlukning af statsapparatet i USA.
Donald Trump var tirsdag ikke "henrykt" over aftalen, men han afviste samtidig heller ikke at godkende den.

Præsidenten var også hovedpersonen i tirsdagens anden positive nyhed, da han lod forstå, at han måske vil lade være med at indføre højere told på kinesiske varer, selv om en handelsaftale ikke er helt på plads, ved udløb af deadline den 1. marts.

- Hvis vi er tæt på en aftale, hvor vi tror, vi kan lave en rigtig aftale, og at det vil ske, kan jeg se mig selv lade det glide en kortere periode, sagde Trump til journalister i forbindelse med et regeringsmøde i Det Hvide Hus tirsdag, ifølge Bloomberg News.

Nul plads til skuffelser

De to politiske udviklinger løftede humøret og holdt en hånd under risikoappetitten tirsdag.

- Alle de gode nyheder er regnet ind i markedet lige nu. Med fuld effekt. Så der skal leveres på de økonomiske data, på at undgå en regeringsnedlukning i USA og på en handelsaftale, lød det fra Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi Danske Bank.

- Der er lidt en asymmetrisk risiko for på den korte bane, at de nyheder, der kommer, måske ikke er gode nok. For der er lige nu ikke plads til nogen mislyd på den globale scene. Det kan dog være, at det kan køre igennem med priserne på det her niveau, hvis alt går godt. Sker det, er der da også plads til, at nogle sektorer kan køre. Industri, råvarer og materialer og finans.

De gode nyheder betød bred fremgang, men med råvarer og materialer i top med et plus på 2,3 pct. i S&P 500, cyklisk forbrug steg 1,7 pct. og finansaktierne og industri vandt begge 1,6 pct. Den vigtige it-sektor gik samtidig frem med 1,4 pct.

Coty i top

Blandt de store aktier steg Amazon med 3,0 pct., Microsoft vandt 1,6 pct., og Apple lagde 0,9 pct. til. Alphabet, Googles moderselskab, steg samtidig 2,4 pct., mens Facebook dog faldt 0,5 pct.
Med i toppen af S&P 500-indekset lå Coty, som gør sig inden for skønhedsprodukter, med en fremgang på 12,5 pct. Stigningen kom på baggrund af at storaktionæren JAB Holdings ønsker at øge sin ejerandel til 60 pct., mens selskabets nyligt tiltrådte topchef er i færd med at lægge planer for en turnaround. JAB har derfor tænkt sig at købe 150 mio. aktier til en præmie på godt 20 pct. i forhold til mandagens lukkekurs.

Cotys regnskab for andet kvartal blev i fredags belønnet med et plus på 32,2 pct., da både top og bund slog analytikernes forventninger.

Lige over var dog forsikrings- og pensionsudbyderen Brighthouse Financial, der med sit regnskab for fjerde kvartal trumfede forventningerne og blev belønnet med et plus på 14,0 pct.

Under Armour op

Inden tirsdagens handelsstart offentliggjorde selskaberne Under Armour og Molson Coors også regnskaber for fjerde kvartal.

Under Armour, der blandt andet ejer den danske motionsapp Endomondo, overraskede selv den mest optimistiske analytiker med sin bundlinje, da selskabet i fjerde kvartal leverede et ordinært overskud per aktie på 9 cent, mens analytikerne havde ventet 4 cent med estimater mellem nul og 7 cent ifølge Bloomberg News.

Trods udsigten til en let faldende omsætning i første kvartal, så vandt aktien 6,9 pct.

Bryggeriet Molson Coors leverede også en bedre indtjening end ventet af analytikerne. En skuffende omsætning betød dog, at investorerne sendte aktien ned med 9,4 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?