Penge Af
Positive vinde blæser over de europæiske aktiemarkeder tirsdag på ryggen af udsigt til en budgetaftale i USA. Franske og tyske aktier stiger over 1 pct., mens det brede Stoxx 600-indeks stiger 0,7 pct. til 363,49.

Den franske dækproducent Michelin ligger øverst efter at have leveret markant bedre end ventet i andet halvår. De positive meldinger trækker andre europæiske dækproducenter til vejrs.

Aktien i Michelin - Cie Generale des Etablissement Michelin - ligger 11,5 pct. højere i 101,30 euro på børsen i Paris.

Michelin kom ud af 2018 med et driftsresultatet på 2,8 mia. euro, mens analytikere havde ventet et resultat på 2,7 mia. euro ifølge Reuters. Samtidig venter Michelin et forbedret driftsresultat i år.

Andre dækproducenter som tyske Continental og italienske Pirelli stiger også - dog med mere beskedne godt 4 pct.

I den tunge ende af de europæisk aktier og blandt de godt 100 aktier, der falder tirsdag middag, ligger rejseselskabet TUI.

Efter en varm sommer i 2018 var der en voksende aktivitet og omsætning for TUI, men rejseselskabet tabte alligevel 100 mio. euro i første kvartal af det skæve regnskabsår 2018/2019, der dækker månederne oktober, november og december.

TUI voksede i omsætning og havde da også fået omkring 5000 flere ansatte end samme periode i 2017.

Rejseselskabet er delvist britisk, og en del af forretningen handler om at flyve passagerer frem og tilbage. Derfor fylder Storbritanniens exit fra EU også et afsnit i regnskabet.

- Hvad angår Storbritanniens exit fra EU i 2019, forbliver den største bekymring, om vores fly fortsat vil have adgang til EU's luftrum, skriver TUI.

TUI-aktien falder 3 pct. i London til 929,20 pence.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Theresa May søger om udskydelse af brexit indtil 30. juni

Ekspert om hvidvasksag i andelskasse: "Nordea-sagen var det største beløb, vi har set indtil videre, og nu er der dobbelt op her"

Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 11 mia kr

Husejere står til at blive 6300 kr rigere hver måned de næste tre år

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Rigmands politivenner får skærpet straf i Højesteret

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder