Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder startede ugen med en blandet udvikling, men med en pil opad efter fremgang i Asien, hvor de kinesiske handlere vendte tilbage fra nytårsferie med plusser, og i Europa.

Det brede S&P 500-indekset steg mandag med knap 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset med blot 30 aktier i sig mistede 0,2 pct. Teknologitunge Nasdaq gik op med 0,1 pct.

Nye handelsforhandlinger

Mandag tog de ledende amerikanske handelsforhandlere, handelsrepræsentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin, efter sidste uges mødepause til Beijing, hvor de skal mødes med vicepremierminister Liu He.

Sidste uges handelsmeldinger var ikke ligefrem opløftende, da præsident Donald Trump slog fast, at der ikke er udsigt til et nyt møde mellem ham og præsident Xi Jinping, inden udløbet af handelsvåbenhvilen den 1. marts. Samtidig fortalte Trumps nære økonomiske rådgiver Larry Kudlow, at der var "betydelig" afstand mellem parterne.

"Der er en tro på, at det her meget hurtigt vil løse sig selv, men jeg tror, realiteten er, at der er meget komplicerede langsigtede udfordringer i handelsforholdet mellem de to mest magtfulde økonomier i verden," siger Jonathan Golub, chefstrateg for amerikanske aktier hos Credit Suisse, til The Wall Street Journal.

Samtidig lurer deadline for en ny aftale mellem demokraterne og republikanerne i USA for at finde en løsning på budgetstriden. Hvis ikke der nås til enighed snart, er der udsigt til, at dele af den amerikanske regering igen vil lukke ned - som den gjorde det fra den 22. december og flere uger frem.

Sundhed tyngede Dow Jones

Blandt sektorerne var det industriaktierne og energisektoren, som klarede sig bedst mandag med plusser på 0,5 til 0,6 pct., mens cyklisk forbrug vandt 0,2 pct. Den vigtige it-sektor, der udgør cirka 20 pct. af S&P 500-indekset, vekslede i løbet af mandagen et plus på 0,7 pct. til en flad udvikling.

I bunden befandt kommunikationsservice sig med et minus på 0,6 pct., mens sundhed faldt 0,1 pct.

For selskabernes vedkommende faldt medicinalselskabet Pfizer med 1,3 pct., Merck med 1,0 pct. og sygeforsikringskoncernen Unitedhealth mistede 184 pct. De tre vejede sammen med et minus på 1,9 pct. til Disney ned på Dow Jones-indekset.

Apple faldt desuden med 0,6 pct., Microsoft mistede 0,4 pct., mens Amazon gik frem med 0,2 pct.

Det hotteste spil

I sidste uge fik flere spiludviklere som Acitivision Blizzard, Electronic Arts og Take-Two Interactive Software gedigne stryg, da de to sidstnævnte fremlagde skuffende regnskaber, der vidnede om, at konkurrenten Epic Games med sin store succes, krigsspillet Fortnite, tæsker konkurrenternes spiludbud.

Torsdag brød Electronic Arts dog trenden, da det kom frem, at koncernens helt nye spil Apex Legends havde nået mere end 10 millioner brugere på ganske kort tid og tilmed hurtigere end Fortnite gjorde det. Mandag fortsatte den udvikling, da Bank of America-Merrill Lynch kaldte Apex Legends for det "hotteste" spil i årevis, og da det på spilsiden Twitch har halveret interessen for konkurrenten Fortnite.

Electronic Arts var derfor på et tidspunkt mest stigende i S&P 500 mandag, da aktien var oppe med 9,5 pct., men investorerne tog i sidste ende gevinst hjem og aktien sluttede i minus med 0,4 pct. efter fremgang på 16,1 pct. fredag og 4,9 pct. torsdag.

Der var dog fortsat ingen hjælp at hente for Activision Blizzard eller Take-Two, der hver især faldt med 7,6 og 3,8 pct. Activision Blizzard, der tirsdag kommer med sit regnskab, faldt mest af alle i S&P 500.

I bunden af S&P 500-indekset befandt det regnskabsaktuelle Loews Corp sig også med et minus på 6,1 pct. Koncernen fik et justeret underskud per aktie i fjerde kvartal på 35 cent mod et ventet plus på 53 cent. Konglomeratets forsikringsaktiviteter var ramt af store katastrofeudbetalinger i perioden, ligesom udviklingen i borerigkoncernen Diamon Offshore også trak ned. Loews ejer 53,2 pct. af Diamond Offshore.

ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Hvor solen stråler lidt klarere

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør

Københavns Andelskasse sigtet for brud på hvidvasklovgivningen